mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ru
ru
0 01.05.2017 14:34:37

Brez Gabra proti Nemčiji?

Grega Wernig
Za slovenskimi rokometaši je prvi trening pred sredino kvalifikacijsko tekmo z Nemčijo za nastop na evropskem prvenstvu na Hrvaškem 2018. Selektorju Veselinu Vujoviću največ skrbi povzroča zdravstveno stanje Mateja Gabra, nastop stebra obrambe in krožnega napadalca je zavoljo poškodbe sprednje stegenske mišice pod velikim vprašajem.

Vujović je v slovenski prestolnici zbral 20 rokometašev, od tega 16 tistih, ki so nastopili na svetovnem prvenstvu v Franciji ter osvojili odličje bronastega leska. V kadru za Nemčijo so tudi Žiga Mlakar, Primož Prošt, Simon Razgor in Staš Skube. Od francoskih junakov manjkata poškodovana Vid Kavtičnik in Darko Cingesar.

Slovenci, ki so na prvih dveh kvalifikacijskih tekmah osvojili tri točke po domači zmagi nad Švico in neodločenem izidu v gosteh pri Portugalski, bodo izmenično vadili v vojašnici Edvarda Peperka in v dvorani v Stožicah, v torek pa jih čaka tudi obisk predsedniške palače, kjer jim bo slovenski predsednik Borut Pahor izročil odlikovanje red za zasluge za prispevek k uspešnemu razvoju slovenskega kolektivnega športa.

V slovenskem taboru so veseli, da so za sredino tekmo v Stožicah prodali že prek 8.500 vstopnic, selektor Vujović pa je pred obračunom z Nemčijo dejal: "Nemci so zelo zahtevni tekmeci. Na dosedanjih tekmah jih še nismo premagali, poleg tega pa zaradi poškodb ne bomo mogli računati Kavtičnika, Cingesarja in najverjetneje tudi Gabra, torej tri ključne igralce v obrambi. To ne pomeni, da smo slabi, smo pa oslabljeni. Vseeno moramo verjeti, da smo resna reprezentanca in biti agresivni, prav tako pa ne smemo v svoji dvorani pustiti, da Nemci prevzamejo pobudo. Igrati moramo hrabro in taktično dobro."



V odsotnosti poškodovanega Kavtičnika in Uroša Zormana - slednjega Vujović ni poklical na priprave in je razočaran že končal svojo reprezentančno zgodbo - bo vlogo kapetana prevzel Marko Bezjak, ki do najmanjših podrobnostih pozna nemški rokomet, med drugim je tudi član Magdeburga.

"Veseli smo, da se spet vidimo, prav tako pa smo zelo motivirani in že komaj čakamo sredin dvoboj proti Nemcem. S pripravo na tekmo smo začeli že na prvem treningu, na katerem smo preizkusili par kombinacij za igro in mislim, da bomo na preostalih vse skupaj le še izpili. Pričakujem, da bomo v polnih Stožicah in našimi glasnimi navijači, ki nam bodo dali veter v hrbet, prikazali borbeno predstavo in zmagali," je dejal Bezjak.

Po dveh odigranih tekmah v kvalifikacijski skupini 5 je v vodstvu Nemčija s štirimi točkami, Slovenija jih je zbrala tri, Portugalska eno, Švica pa je brez točk. Slovenska izbrana vrsta se bo z Nemčijo vnovič pomerila v soboto, 6. maja, v Halleju, zadnji kvalifikacijski tekmi pa igrala čez dobra dva meseca. Najprej bo 14. junija gostovala v Švici, dva dni kasneje pa jo čaka še domača tekma s Portugalsko. Na EP se bosta uvrstili dve najboljši reprezentanci iz skupine 5.

Članki iz rubrike