Mobilna verzija
šarac Odkrito.si

Miki Šarac in skrivnostna svetlolaska

transavia, letalo Svet24.si

Začelo se je s prdenjem, končalo z zasilnim ...

nazif mujić Svet24.si

Po trpljenju in revščini se je poslovil igralec ...

denar, pokojnine Svet24.si

Konec varčevalnih ukrepov za pokojnine

ženske spodnje hlače Najstnica.si

Skrivnost razkrita: Temu služi žepek na ...

Artur Štern Njena.si

Artur Štern se vrača!

tina maze2 Njena.si

Podrobnosti poroda Tine Maze

STA
STA

Slovenske rokometašice v tretjem jakostnem bobnu

Na sedežu francoskega olimpijskega komiteja v Parizu bo v petek ob 12.30 žreb kvalifikacijskih skupin za nastop na ženskem evropskem prvenstvu v Franciji 2018. Evropska rokometna zveza (EHF) je Slovenijo uvrstila v tretji jakostni boben, poleg Slovenije so v njem še Slovaška, Ukrajina, Avstrija, Belorusija, Turčija in Makedonija.

Možne tekmice slovenske izbrane vrste iz prvega bobna so Norveška, Nizozemska, Romunija, Danska, Švedska, Španija in Črna gora, iz drugega bobna Rusija, Nemčija, Poljska, Madžarska, Srbija, Češka in Hrvaška, iz četrtega pa Italija, Islandija, Litva, Portugalska in Švica ter zmagovalki dveh kvalifikacijskih turnirjev. Na prvem turnirju bodo nastopili Finska, Ferski otoki in Grčija, na drugem pa Izrael, Kosovo in Gruzija.

Na evropsko prvenstvo, ki bo med 20. novembrom in 16. decembrom prihodnje leto v Nantesu, Brestu, Montbeliardu, Nancyju in Parizu, se bodo uvrstile po dve najboljši izbrani vrsti iz vseh sedmih kvalifikacijskih skupin ter najboljša tretjeuvrščena reprezentanca. Kvalifikacije se bodo začele 27. septembra, končale pa 3. junija prihodnje leto.

Slovenijo pred kvalifikacijami za evropsko prvenstvo čakata še dve kvalifikacijski tekmi s Hrvaško za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu na Norveškem in v Nemčiji. Prvi sosedski dvoboj bo med 9. in 11. junijem na Hrvaškem, povratni pa 15. junija v Celju.

Značke: rokomet , ep , ženske