Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 13.04.2017 18:05:33

Cadenas novi selektor argentinskih, Gudmundsson pa bahrajnskih rokometašev

Dobra dva meseca po koncu svetovnega rokometnega prvenstva v Franciji, na katerem je Slovenija osvojila bronasto kolajno, je vodstvo argentinske rokometne zveze na mesto selektorja postavilo Španca Manola Cadenasa, z novim selektorjem pa se lahko pohvali tudi Bahrajn, ki ga bo vodil Islandec Gudmundur Gudmundsson.

Argentinci so na svetovnem prvenstvu v Franciji izpadli že po prvem delu tekmovanja, odgovornost za slab rezultat pa je prevzel njihov zdaj že nekdanji selektor Eduardo Gallardo. Vodstvo argentinske rokometne zveze je želelo, da njihovo reprezentanco prevzame uveljavljeno rokometno ime, kar 61-letni Cadenas zagotovo je. Od leta 2013 je trener poljske ekipe Wisla Plock, do lani pa je bil tudi selektor španske reprezentance, s katero je lani osvojili srebrno kolajno na evropskem prvenstvu na Poljskem. V svoji bogati trenerski karieri je vodil tudi Cantabrio, Valladolid, Ademar Leon in Barcelono.

Po srebrni kolajni na svetovnem prvenstvu v Franciji je pol leta pred koncem pogodbe dansko reprezentanco zapustil Gudmondsson, ki je z njo osvojil tudi zlato kolajno na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru. Zdaj že nekdanji selektor danskih rokometašev odhaja v Bahrajn. Za zdaj ni znano, koliko časa bo na 56-letni Islandec klopi Bahrajna, njegov prvi cilj pa bo azijsko prvenstvo 2018, ko bo s svojo novo reprezentanco skušal osvojiti prvo mesto. Na zadnjih dveh azijskih prvenstvih so Bahrajnci morali v finalu obakrat priznati premoč Katarja.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike