mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

muk
muk
0 20.03.2017 13:02:19

Začetek konca neke ere

Reuters
Sta del oziroma zdaj že lahko zapišemo, da sta bila del največje reprezentance v zgodovini rokometne igre. Pika. Reprezentance, ki si je pokorila svet. Vse in še svet. Thierry Omeyer in Daniel Narcisse, Titi in Air France, sta zdaj prišla do konca reprezentančne poti.

Marsikateri tekmec si je oddahnil ob novici, ki je sinoči priromala iz dežele galskih petelinov. Teh nekaj vrstic je namreč absolutno premalo, da bi lahko popisali vse, kar sta skupaj z brati v orožju (Nikola Karabatić, Abalo, Fernandez, Dinart ...) osvojila v dresu s francoskim grbom. Skupaj imata štiri naslove olimpijskega, devet naslovov svetovnega in šest naslovov evropskega prvaka, da ne naštevamo dalje. Omeyer si je dres z državnim grbom nadel 347-krat, Narcisse 300-krat. Koliko velikih tekem, sijajnih predstav? Kdo ve, kdo bi štel ... Svetovno prvenstvo na domačih tleh, ko je na zadnji dan tekmovanja vnovič zadonela marseljeza, je bil zadnji ples tega velikega dvojca. Kakšno slovo ... Na vrhu, kot se spodobi za prava šampiona.


S slovesom omenjenega dvojca so se torej začeli poslavljati Les Expertsi. Morda ne konec, vsekakor pa začetek konca neke ere.

Članki iz rubrike