Mobilna verzija
muk
muk

Začetek konca neke ere

Reuters

Sta del oziroma zdaj že lahko zapišemo, da sta bila del največje reprezentance v zgodovini rokometne igre. Pika. Reprezentance, ki si je pokorila svet. Vse in še svet. Thierry Omeyer in Daniel Narcisse, Titi in Air France, sta zdaj prišla do konca reprezentančne poti.

Marsikateri tekmec si je oddahnil ob novici, ki je sinoči priromala iz dežele galskih petelinov. Teh nekaj vrstic je namreč absolutno premalo, da bi lahko popisali vse, kar sta skupaj z brati v orožju (Nikola Karabatić, Abalo, Fernandez, Dinart ...) osvojila v dresu s francoskim grbom. Skupaj imata štiri naslove olimpijskega, devet naslovov svetovnega in šest naslovov evropskega prvaka, da ne naštevamo dalje. Omeyer si je dres z državnim grbom nadel 347-krat, Narcisse 300-krat. Koliko velikih tekem, sijajnih predstav? Kdo ve, kdo bi štel ... Svetovno prvenstvo na domačih tleh, ko je na zadnji dan tekmovanja vnovič zadonela marseljeza, je bil zadnji ples tega velikega dvojca. Kakšno slovo ... Na vrhu, kot se spodobi za prava šampiona.


S slovesom omenjenega dvojca so se torej začeli poslavljati Les Expertsi. Morda ne konec, vsekakor pa začetek konca neke ere.