mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ru
ru
74 01.02.2017 10:47:40

Hrvati odgovarjajo Vujoviću: Nismo prepotentni, enostavno smo močnejši od sosedov

Nikola Miljković
Potem ko je selektor slovenske rokometne reprezentance naši južnim sosedom namenil besede "Hrvati so v športu precej naduti. Za vse ostale iz soseščine mislijo, da so slabši od njih, posebej na Slovence gledajo tako," so se pričakovano odzvali Hrvati.

Hrvaški časnik 24 sata je svoj obširni odgovor Črnogorcu začel z naštevanjem kolajn iz velikih tekmovanj.

Hrvaška ima od samostojnosti 13 kolajn iz velikih tekmovanj, tudi dve zlati olimpijski odličji. Koliko jih ima Slovenija? Ali je Srbija sploh nastopila na tem svetovnem prvenstvu? Čigav kapetan je bil izbran za najboljšega rokometaša na svetu?


In potem nadaljevali z neposrednim nagovorom Vujoviću ...

Kaj mu je?! Zakaj je Veselin Vujović, v trenutku, ko je postal kandidat za selektorja Hrvaške, napadel Hrvate in njihov značaj? Tega verjetno ne bomo nikoli izvedeli?

Tokrat se Vujović ne bo mogel sklicevati na nerazumevanje, češ, da so novinarji napačno povzeli njegove izjave, kot je bilo to takrat, ko je za Duvnjaka dejal, da ga on v takšnem stanju sploh ne bi peljal na prvenstvo. Tokrat je svoje povedal v teve kamero.

Več mesecev je govoril z izbranimi besedami, še posebej o tem, kako mu je lepo v Zagrebu, kako ne bi želel igrati s Hrvaško, saj ima tam veliko prijateljev. Zdaj pa smo kar naenkrat mi Hrvati preveč naduti.

Hrvaški značaj je skušal pojasniti s tem, da vedno mislimo, da smo močnejši od sosedov, vendar pri tem ni dobro razmislil. To namreč nima veliko skupnega z našim značajem. Ko se pogovarjamo o rokometu, je dejstvo, da je Hrvaška močnejša od vseh sosedov. Morda celo močnejša od skupne ekipe vseh sosedov skupaj.

Ali želite argumente? Tu jih imate. Hrvaška reprezentanca je v zadnjih 22 letih 18-krat zaigrala v polfinalu na velikih tekmovanjih. Osvojila je dve zlati olimpijski kolajni. Koliko jih ima Slovenija? Ali je Srbija sploh nastopila na tem svetovnem prvenstvu? Čigav kapetan (Domagoj Duvnjak) je bil izbran za najboljšega rokometaša na svetu?

Kdo ima v ekipi klubskih evropskih prvakov (Kielce) prvega vratarja (Filip Ivić) in nezamenljivo levo krilo, eno od najboljših na svetu (Manuel Štrlek)? Čigav levi zunanji je eno od odkritij prvenstva (Marko Mamić) in je za naslednjo sezono že podpisal pogodbo z aktualnim evropskim prvakom?

To so vsi, seveda, zvezdniki hrvaškega rokometa, veliki igralci, kakršne bi Vujović zelo rad vodil, ker se dobro zaveda, da bi z njimi čez eno leto zelo verjetno osvojil kolajno. Da ne bi izpadli naduti, ne bomo rekli zlato kolajno ... Torej, zakaj bi Vujović v kamero rekel nekaj takega ravno v trenutku, ko je kandidat za hrvaškega selektorja? Razen če sploh ni kandidat in to dobro ve.

Kdo ve, morda mu je izjava, da ne bi zavrnil Hrvatov, služila le za to, da si zvišuje ceno pri Slovencih ali kje drugje. Vujović je, tu ni nobenega dvoma, odličen motivator in zelo dober trener. Kdo ve, morda bi v nekih drugačnih okoliščinah bil tudi zelo dober hrvaški selektor. Ampak po njegovih zadnjih izjavah, se bojimo, da je za povprečnega hrvaškega navijača vendarle nekoliko preveč - nadut.

Članki iz rubrike