Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

gv
gv
30 30.01.2017 11:26:02

Slovenske navijačice, ki so z glasnim spodbujanjem postale pravi hit: Za nami je potegnila cela dvorana!

Grega Wernig
Gledalcem neposrednega prenosa tekme Slovenija - Hrvaška ni ušlo glasno navijanje deklet, ki jih je bilo moč slišati tudi prek malih zaslonov.

Slovenija je na minulem svetovnem prvenstvu v rokometu osvojila bronasto medaljo, do nje pa je prišla po zaslugi izjemne končnice v obračunu za tretje mesto. V tem je popolnoma zasenčila Hrvaško, zagotovo pa ji ne bi uspelo brez glasnih navijačev. V zadnjih minutah se je zdelo, kot da celotna dvorana navija za slovenske rokometaše, glasno žensko navijanje pa je bilo jasno slišati tudi prek malih zaslonov.


Dekleta so z glasnim navijanjem "Slovenija, Slovenija" skoraj preglasila televizijskega komentatorja, zdaj pa je znana tudi identiteta ene od teh. Anja Marija Arko je zaposlena na slovenski ambasadi v Parizu, pred obračunom pa je morala s štirimi sodelavkami najprej poskrbeti za slovensko delegacijo, na čelu katere je bil premier Miro Cerar. To je bil tudi razlog, zakaj so zamudile prvi polčas, zato pa so bile v drugem toliko bolj glasne.

"Sem strastna navijačica, videla sem rezultat in sem si rekla, zdaj pa dovolj. Bile smo na super lokaciji. Pred nami so bili le mediji in gol. Začela sem se pač dreti brez zadržkov in padel je gol. Tudi ostale punce so videle, da je bilo učinkovito in vse so začele kričati "Slovenija, Slovenija". Spet je padel gol, nato obramba, to pa nam je dalo dodaten elan," je za 24ur.com uvodoma dejala Arkova, nato pa dodala: "Za nami je potegnila cela dvorana. Francoski obiskovalci so začeli navijati za Slovenijo. Začele so še bolj vihrati slovenske zastave. Tribune so oživele. Bila je evforija, vse je samo še raslo. Naši fantje so še bolje igrali, tako da smo drug drugemu dajali energijo. Res smo imele občutek, da so nas slišali. Očitno nas je slišal tudi eter. Bilo je veliko navijačev, me pa smo bile slučajno tam in slučajno ste slišali prav nas."

Značke: rokomet, slovenija

Članki iz rubrike