nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

ru
ru
0 13.01.2017 18:20:58

Ganljivo: Nemčija joka s kapetanom in se mu priklanja

Reuters
Nemčija v teh dneh slavi svojega najboljšega rokometaša Uweja Gensheimerja, toda ne zaradi česar, kar je mogoče pokazal na igrišču, temveč zaradi tega, kar je pokazal ob njem.

Malo preden bi se z reprezentačnimi soigralci odpravil na svetovno prvenstvo v Franciji, je tridesetletni član PSG-ja v nedeljo izvedel, da mu je umrl oče. Zato se je odpravil domov, v reprezentanci pa so mu dali proste roke, da se odloči, ali bo na prvenstvu igral ali ne.

Gensheimer se je odločil pomagati soigralcem, kar so v Nemčiji sprejeli z navdušenjem, saj gre navsezadnje za najboljšega posameznika in kapetana izbrane vrste. "Igral bom na svetovnem prvenstvu v Franciji. Vem, da bi to želel tudi moj oče," je dejal nemški reprezentant, ki med turnirjem ne bo na razpolago medijem.



Nekaj podobnega se je v nemški izbrani vrsti zgodilo že pred evropskim prvenstvom leta 2008, ko se je Holger Glandorf (zdaj ima vlogo prve rezerve) prav tako odločil, da bo kljub smrti v družini nastopil na turnirju.

Gensheimer je nastopil na današnjem srečanju z Madžarsko, v katerem so Nemci slavili s 27:23. Bil pa je tudi daleč najboljši strelec dvoboja, saj je zabil kar 13 golov.

Članki iz rubrike