mrtvašnica, krsta Svet24.si

Zakonca se z adrenalinskih počitnic vračata v ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

ru
ru
1 07.05.2020 10:54:12

Velika AFERA z MASKAMI ima tudi ROKOMETNO POVEZAVO: Direktor PODJETJA, ki je dobilo od DRŽAVE ...

Zdravko Počivalšek
STA
Velika afera z maskami ima tudi rokometno povezavo.

Kot so razkrili na spletni strani necenzurirano.si ima velika afera z maskami tudi rokometno povezavo. Pri omenjenem mediju so razkrili nekaj zares šokantnih podrobnosti v poslu s podjetjem Acron, ki je dobilo prednost pri nabavi zaščitnih mask, čeprav je ponujalo zelo slabe pogoje. Dokaj visoko ceno mask, dobavo do oktobra (!), prevoz samo do kitajskega skladišča Hisensa, ne pa do Slovenije in tako dalje ... Vse skupaj si lahko preberete TUKAJ. Tudi to, da so pritiski, da se sklene nerazumno pogodbo z Acronom, prihajali s strani Počivalškovega kroga ... 

Vse skupaj ima pa tudi rokometno povezavo. Kako? Tudi to so razkrili pri necenzurirano.si, kjer so zapisali: "Samo Lampret, direktor Acrona, je tudi predsednik Rokometnega kluba Slovenj Gradec. To je v letošnjem državnem prvenstvu zasedlo deseto mesto. Tik za njim se je uvrstilo moštvo Rokometnega kluba Maribor Branik, v katerem je že vrsto let ključni mož Kristijan Petek, brat Boruta Petka, nekdanjega tajnika v kabinetu predsednika vlade Janeza Janše.
Čeprav bi enajsto mesto Maribor Branik v normalnih okoliščinah vodilo v 1B ligo, torej drugi razred tekmovanja, se to zaradi predčasne prekinitve prvenstva zaradi koronavirusa ni zgodilo. 26. marca so predstavniki vseh klubov namreč sklenili, da iz lige ne bo izpadel nihče. Takšen sklep, ki mu je najprej nasprotovalo več prvoligašev, so od samega začetka podpirali tudi v Slovenj Gradcu.
Odločitev, ki je šla najbolj na roke Mariboru, je bila sprejeta 26. marca. Acron je prvo pogodbo z zavodom podpisal le dan pozneje, 27. marca. V istem času se je tudi Borut Petek poizkušal vključiti v posle z opremo. Po informacijah naših virov je opravil več klicev za dobavo. V teh pogovorih se je predstavljal kot nekdo, ki pomaga vladi.
Dokazov, da bi reševanje mariborskega kluba morebiti pomagalo Acronu do posla, ni. Prav tako ni znano, ali je bil Borut Petek sam ali prek oseb iz SDS v stikih s Počivalškom. Na koncu so odločitev, ki je Maribor rešila pred izpadom in verjetnim odhodom sponzorjev, predstavniki klubov sprejeli soglasno. Predsednik rokometne zveze (RZS) je Franjo Bobinac, podpredsednik za marketing v družbi Hisense International."

Članki iz rubrike