profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ru
ru
3 06.07.2019 10:18:55

SAJ NI RES, ŽAL JE! Slovenski rokometaš upokojencem UKRADEL 20.000 EVROV

vszi
Novopečeni član Velenjčanov ima kazenski dosje.

Težko je verjeti, toda to se je zares zgodilo. Grega Okleščen je 1. julija podpisal pogodbo s slovenskim rokometnim velikanom Gorenjem iz Velenja, zdaj pa so v javnost prišle informacije, da ima nekdanji član Krke kazenski dosje. Na kriminalno pot je stopil lani …

Po poročanju portala 24ur.com je poleti 2018, ko je delal kot študent v novomeških poslovalnicah Delavske hranilnice, komitentom z računov ukradel slabih 20.000 evrov. Sodišče ga je za krivega spoznalo konec letošnjega maja in mu izreklo eno leto pogojne kazni s preizkusno dobo dveh let.

S krajami je, tako 24ur.com,, oškodoval pet ljudi. Prvič 29. junija lani, ko je komitentoma z računov ukradel vsakemu po 800 evrov. Deset dni kasneje je komitentki ukradel dvakrat po 2000 evrov, a jih nato vrnil. Naslednji dan pa je opravil dvig 4100 evrov s komitentovega varčevalnega računa, istega dne je drugi komitentki ukradel še 10.000 evrov. V slabih dveh tednih je tako petim komitentom z računov ukradel 19.700 evrov. Po podatkih 24ur.com so vsi upokojenci.

Tožilstvo je Gregi Okleščnu očitalo nadaljevano kaznivo dejanje poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja ter treh kaznivih dejanj ponarejanja listin, kar je 23-letnik storili s tem, ko je ob vsaki tatvini ponaredil tudi potrdilo o izplačilu denarja komitentu, ki naj bi mu ga po izplačilu izdala Delavska hranilnica. Potrdilo je brez vednosti in pooblastila komitenta podpisal sam, lažno listino pa nato predložil za potrebe hranilnice med dokumentacijo.

oklescen jk
Jurij Kodrun

Po podatkih 24ur.com, je tožilstvo obtožni predlog zoper rokometaša na sodišče v Novem mestu vložilo 17. maja letos, sodba pa ga je doletela 31. maja, torej od vložitve obtožnega predloga do sodbe ni minilo niti štirinajst dni. To pomeni, da gre v njegovem primeru najbrž za postopek, v katerem tožilstvo sodišču predlaga izdajo sodbe o kaznovalnem nalogu, ne da bi se sploh opravila glavna obravnava.

Od 1. julija ima Grega Okleščen pogodbo z Gorenjem iz Velenja in je ena od petih okrepitev, v klubu so kakopak osupli. Igralec jim je medtem priznal, kaj je storil, kakšen bo odziv vodilnih mož, naj bi bilo znano kmalu.

Članki iz rubrike