IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

STA
STA
0 04.09.2018 17:05:56

Celjani znova najresnejši kandidati za dvojno krono

alesfevzer.com
S tekmo med Krko in Celjem Pivovarna Laško za slovenski superpokal, ki se bo v sredo v novomeškem Marofu pričela ob 20. uri, se bo uradno pričela rokometna sezona v ligi NLB. Naslova državnih in pokalnih zmagovalcev branijo rokometaši iz mesta ob Savinji, ki so tudi v tej sezoni absolutni favoriti za dvojno krono.

Celjani v novo sezono resda vstopajo s prevetreno zasedbo, saj so jih poleti zapustili Borut Mačkovšek, Žiga Mlakar, Urban Lesjak, Matic Suholežnik, Luka Mitrović in Ivan Slišković, kljub temu pa so sprejeli izziv svojih domačih tekmecev in odločno napovedali naskok na 23. naslov državnih in 22. naslov pokalnih zmagovalcev. V mesto ob Savinji so letos poleti prišli Klemen Ferlin, Rok Ovniček, Kristijan Horžen, Srb Draško Nenadić in Hrvat Josip Šarac, novi obrazi pa so z obstoječim igralskim kadrom sposobni uresničiti cilje.

V celjskem taboru se zavedajo, da bo sezona dolga, predvsem naporna pa bo v prvem delu sezone, ko se bodo kot po tekočem traku izmenjavale tekme na mednarodni in domači sceni. "Naš cilj je, da osvojimo vse lovorike v Sloveniji. Veliko lažje je to reči, kot pa narediti. Priprave smo oddelali kakovostno, verjamem, da bo naš igralski kader zdržal nastope na mnogih 'frontah'. Pred nami je dolga sezona, na sporedu je veliko tekem, zavedamo se težkih in zahtevnih gostovanj na domačem prizorišču, na pav vseh tekmah pa bomo morali biti maksimalno zbrani."

V minuli sezoni je drugo mesto osvojila Riko Ribnica, trener Siniša Markota pa pred novo sezono pravi: "Osnovni cilj je preboj v skupino za prvaka. Moj osebni cilj je zmaga na vsaki tekmi, a glede na to, da smo po koncu sezone ostali brez nekaterih igralcev in pripeljali nove, bo to težko uresničiti. Potrebujemo še nekaj časa, da se ekipa 'ujame' na igrišču. Upam, da bomo za to porabili čim manj časa. Celjska zasedba bo zagotovo osvojila naslov državnega prvaka, naša želja je, da se ji čim bolj približamo. Glede na finančni vložek ima največ možnosti za drugo mesto Gorenje."

Nov je trenerski obraz v Kopru, kjer je selektorja Veselina Vujovića zamenjal Peter Mičović. "Zame osebno je vedno cilj sestaviti homogeno ekipo. Fantje že dolgo časa igrajo skupaj, v preteklosti sta veliko dela opravila tudi moja predhodnika Jovičić in Vujović. V Kopru si želimo uvrstitve višje od četrtega mesta," je dejal Mičović.


Velenjčani so prav tako močno spremenili ekipo na igrišču, a tudi izven njega, novi trener Zoran Jovičić pa je pred začetkom sezone dejal: "Obeta se izjemno izenačeno ligaško tekmovanje. Celjska ekipa prednjači in ima vlogo favorita. Pred nami je izjemno pestra sezona in boj za vsako žogo, odločale bodo malenkosti."

"Optimistično gledam v novo sezono. Verjamem v svoje fante, ki so zelo pridni in delavni. Vsako leto priprave za novo sezono pričnemo teden dni pred našimi tekmeci, za kar smo 'nagrajeni' z nastopom v skupini za prvaka. V tej sezoni je primaren cilj preboj v skupino za prvaka in osvojitev petega, morda četrtega mesta," je dejal novomeški trener Mirko Skoko, medtem ko je strateg škofjeloškega Urbanscapa Loke Robert Beguš dodal: "V zadnjih štirih sezonah smo se vselej prebili v končnico za prvaka, to želimo narediti tudi v novi sezoni. Naš problem so omejena denarna sredstva in dejstvo, da vsako leto ostanemo brez najboljših igralcev, na srečo pa imamo 'globok rokometni bazen'. Menim, da smo trenutno nekje na ravni iz minule sezone, vprašanje pa je - na kakšnem nivoju so druge ekipe na domačem prizorišču."

Za razliko od minulih let bo nova sezona nekoliko spremenjena. Združenje rokometne lige NLB je na junijski seji v Ljubljani namreč odločilo, da bosta v elitni ligi od uvodnega kroga naprej sodelovala Celje Pivovarna Laško in Gorenje Velenje. Ta predlog je tedaj potrdilo devet od skupno dvanajstih klubov v ligi NLB (Riko Ribnica, Koper 2013, Krka, Maribor Branik, Jeruzalem Ormož, Trimo Trebnje, Dobova, Sviš Ivančna Gorica in Dol TKI Hrastnik), eden se je vzdržal (Urbanscape Loka), dva kluba pa sta bila proti temu predlogu (Celje Pivovarna Laško in Gorenje Velenje).

Zasedbi iz Celja in Velenja sta v minulih sezonah zavoljo nastopa v regionalni ligi Seha izpustili prvi del državnega prvenstva, domačim tekmecem sta se pridružili šele v končnici. Tekmovalni del bo zaradi tega malce spremenjen: najboljših šest ekip iz rednega dela - v minulih sezonah so se le štiri - se bo uvrstilo v končnico za prvaka, preostalih šest pa v skupino za obstanek. V obeh skupinah bo nato na sporedu dodatnih deset krogov, vse ekipe pa bodo v končnico prenesle točke, ki so jih osvojile v rednem delu državnega prvenstva. Po odigrani končnici bosta iz prvoligaške druščine izpadli dve najslabši ekipi iz skupine za obstanek, mesto med elito pa si bosta nato v sezoni 2019/20 izborili dve najboljši ekipi iz 1. B SRL.

Od slovenske osamosvojitve je celjska ekipa prevladovala na domačih tleh in osvojila 23. naslovov državnih prvakov. Trikrat je bila najboljša zasedba iz Velenja, po enkrat pa sta zmagala Koper in Prule 67.

Značke: rokomet, dp

Članki iz rubrike