pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 20.06.2018 09:29:04

Dvojni udarec za Gorenje: Velenjčani ostali brez lige prvakov in kapetana

fb
Potem ko rokometaši Gorenja v naslednji sezoni ne bodo igrali v ligi prvakov, saj je izvršni odbor Evropske rokometne zveze (EHF) presodil, da ne izpolnjujejo meril za nastopanje v najmočnejšem evropskem rokometnem tekmovanju, je za Velenjčane sledil nov šok. Od kluba iz Šaleške doline se poslavlja kapetan Niko Medved.

Velenjčani so sodili med tiste klube, ki si nastopa v ligi prvakov niso priigrali v prvenstvu, dali pa prijavo za nastopanje. EHF je namreč imela za popolnitev lige šest prostih mest. Velenjčane tako čaka nastop v pokalu EHF, v katerem pa bodo igrali brez kapetana Medveda.

Osemindvajsetletni Velenjčan je v črno-rumenem dresu nastopal od malih nog, za člansko moštvo pa odigral zadnjih 11 sezon, v katerih je nastopil na 324 tekmah in zabil 964 golov.

Medved je med člani debitiral pri rosnih 17 letih. Sodeloval je pri vseh največjih uspehih zasedbe s Šaleške doline. Po trikrat je osvojil naslov slovenskega državnega ter superpokalnega prvaka, ob tem pa bil tudi član zasedb, ki sta v Pokalu EHF nastopili na finalnem turnirju ter v velikem finalu.


Vse boljše predstave v dresu os so mu v minuli sezoni omogočile uresničitev ene največjih želja, nastopa v dresu s slovenskim grbom. Do danes je za člansko reprezentanco nastopil na osmih tekmah, na katerih je zabil 16 zadetkov.

Medved je v zadnjih sezonah pri članski ekipi črno-rumenih opravljal vlogo kapetana, s svojo nepopustljivostjo in delovno vnemo pa bil venomer pravi vzor vsem mlajšim igralcem.

Namesto Medveda bo v novi sezoni na položaju levega krila ob bok slovenskega reprezentanta Matica Verdinka priključen Tadej Mazej. Še ne 20-letni rokometaš prihaja iz velenjske rokometne šole. V preteklosti je bil kadetski reprezentant, letos pa se nahaja med kandidati za nastop na domačem evropskem prvenstvu v Celju.

"Niko je otrok našega kluba, za katerega je naredil res ogromno. Po koncu sezone je izrazil željo, da bi se rad v prihodnje podal novim izzivom naproti. Četudi nas je še vezalo dvoletno sodelovanje, ga pri tem nikakor nismo želeli ovirati. Na nadaljnji športni poti mu želimo obilo sreče ter športnih uspehov. V Rdeči dvorani bo vedno dobrodošel," se je na novico o odhodu Medveda odzval Janez Gams, športni direktor Gorenja Velenja.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike