Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 01.03.2018 15:11:20

V Veszpremu za slovo od lige prvakov

Branko Tamše
alesfevzer.com
Pred rokometaši Celja Pivovarne Laško je zadnja tekma v skupinskem delu evropske lige prvakov. Za slovo od elitne skupine B jih čaka tekma s tradicionalnimi tekmeci iz madžarskega Veszprema, ki se bo v soboto, 3. marca, pričela ob 17.30.

Celjska zasedba je v predzadnjem krogu ugnala danski Aalborg, a zavoljo senzacionalne zmage beloruskega Bresta nad francoskim PSG ostala brez nastopa v osmini finala. V zadnjem krogu jo čaka zahtevano gostovanje, barve madžarske ekipe zastopajo številni imenitni zvezdniki, med njimi so tudi trije Slovenci: Gašper Marguč, Dragan Gajić in Blaž Blagotinšek.

V dosedanjih petnajstih dvobojih je Celje slavilo samo enkrat, ena tekma se je končala brez zmagovalca, vse preostale pa so pripadle Veszpremu, ki na zadnji tekmi nujno potrebuje zmago, saj se s Flensburgom in Kielom bori za drugo mesto v skupini ter boljše izhodišče pred osmino finala.



"Veszprem je še vedno v igri za drugo mesto in bo proti Celju zaigral na vso moč. Nikakor si pred začetkom izločilnih bojev ne bo želel dovoliti spodrsljaja pred domačimi dvorani. Gotovo bo Arena Veszprem povsem polna, tako da bo vzdušje na tekmi še enkrat več odlično, svoje pa bodo dodali tudi naši navijači Florijani. Pričakujem zanimivo tekmo, v kateri si želim, da bi naša ekipa prikazala vrline, ki jih ima. V igri si želim discipline, napak si ne smemo dovoliti oziroma jih je lahko zelo malo, saj je Veszprem s prihodom trenerja Ljubomira Vranješa zelo napredoval v kaznovanju nasprotnikovih spodrsljajev. O njihovi ekipi ne gre izgubljati besed, vsi v ekipi so vrhunski igralci, tako da je njihova moč tako individualna kot tudi kolektivna in zato so favoriti tega srečanja. Jaz si predvsem želim, da se v naši igri še nekoliko dvignemo, kaj pa bo to prineslo, pa bomo videli v soboto," je pred srečanjem dejal trener Celja Branko Tamše.

Za Žigo Mlakarja, ki je v tej sezoni trenutno najboljši strelec Celja v ligi prvakov, bo to zadnja tekma v dresu Celja Pivovarne Laško v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini. "Pred mano je zadnja letošnja tekma v dresu Celja Pivovarne Laško v ligi prvakov, kar pa ne pomeni, da kdaj v prihodnje ne bi znova nastopal v tem dresu v najelitnejšem tekmovanju. To je vsekakor moja želja, kot je tudi ta, da na tej tekmi, ki je pred nami še enkrat več dam od sebe vse ter da skupaj s soigralci naredimo vse za odličen rezultat. Nam tekma sicer v tekmovalnem smislu ne pomeni veliko, saj ne moremo več napredovati, povsem obratno pa je za domačine. To za nas ne spreminja ničesar, mi si želimo vsako tekmo zmagati in enako bo tokrat. V Veszpremu nas kot vedno pričakuje dobro vzdušje, ki ga bodo ustvarili domači navijači in nekaj naših, zato je pred nami gotovo zelo zanimiva tekma, kjer bomo naredili vse, da se dostojno poslovimo od tega tekmovanja," je pred odhodom v mesto, ki je le streljaj oddaljeno od Blatnega jezera, dejal Mlakar.

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike