Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 07.10.2017 17:55:22

Velenjčani štiri tedne brez Grebenca

Grega Wernig
Rokometaši velenjskega Gorenja so v četrtek doživeli prvi poraz v skupinskem delu evropske lige prvakov. Da je bila nesreča še toliko večja, se je v zadnjih minutah obračuna s švicarsko ekipo Kadetten Schaffhausen, ki ga je slovenski prvak izgubil z 28:31, resneje poškodoval Jan Grebenc, ki bo z igrišč predvidoma odsoten štiri tedne.

Levi zunanji rokometaš je po poskusu strela na gol dve minuti in pol pred koncem tekme doskočil na tekmečevo stopalo in si poškodoval levi gleženj. Prvi pregledi v domovini z magnetno resonanco so pokazali, da gre za tretjo, najhujšo obliko zvina gležnja. Okrevanje slovenskega reprezentanta, ki bo zaradi nesrečnega dogodka izpustil oktobrsko akcijo slovenske izbrane vrste s Hrvaško (26. in 28. oktobra), bo predvidoma trajalo okoli štiri tedne, za igro pa naj bi bil dokončno pripravljen konec prihodnjega meseca.

Na seznamu poškodovancev se je Grebenc pridružil levemu zunanjemu Vidu Levcu ter visokoraslemu krožnemu napadalcu Darku Stojniću, ki je avgusta uspešno prestal operacijo ramena. Trener Željko Babić bo na levem zunanjem položaju do nadaljnjega imel na razpolago le Gregorja Potočnika ter 17-letna mladinca Jerneja Drobeža in Tilna Grobelnika.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike