900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 04.10.2017 15:07:35

Velenjčani v Schaffhausnu naskakujejo četrto zmago

www.alesfevzer.com
Rokometaši velenjskega Gorenja so na uvodnih treh tekmah skupinskega dela lige prvakov dosegli tri zmage. Po uvodnih zmagoslavjih nad španskim Leonom, romunskim Dinamom iz Bukarešte in danskim Skjernom jih v četrtek ob 20.15 čaka tekma v švicarskem Schaffhausnu. Celjani bodo v elitni skupini lige prvakov v nedeljo gostovali pri francoskem PSG.

Velenjčani so se na drugo gostovanje podali kot vodilna ekipa v skupini C, medtem ko je Kadetten po uvodni prepričljivi zmagi nad norveškim Elverumom nanizal dva tesna poraza proti Ademarju in Dinamu iz Bukarešte.


"Kadetten Schaffhausen je dobra ekipa, ki premore izkušene igralce in izvrstnega vratarja. Glavni prednosti švicarske ekipe sta hitra tranzicijska igra preko krilnih igralcev in srednja zunanja rokometaša, ki razigravata ekipo in ustvarjata prednost. Tekma bo zagotovo zahtevna. Morali bomo biti zelo borbeni, osredotočeni in motivirani, če želimo iztržiti ugoden izid. Potrebno se bo hitro vračati v obrambo, ob tem pa kar se da dobro zaustaviti omenjena organizatorja igre," je pred četrtkovo tekmo dejal trener Željko Babić, medtem ko je desni zunanji Robert Markotić dodal: "Tako kot na vsaki tekmi bomo tudi tokrat iskali pot do zmage. Že dosedanje tri zmage v ligi prvakov so za naš klub in mesto Velenje lep uspeh, a pri tem se ne mislimo zaustaviti. Želimo si nadaljevati niz zmag."

Najboljši strelec zasedbe iz Schaffhausna na dosedanjih treh tekmah je bil 36-letni levokrilni rokometaš Manuel Liniger, ki je mrežo tekmecev zatresel 18-krat. Švicarska ekipa ima tudi slovenski pridih, njene barve na desnem krilu brani Nik Tominec, sin nekdanjega slovenskega selektorja Matjaža Tominca.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike