mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 26.09.2017 08:46:07

SENZACIJA IZ MARIBORA: Luka Žvižej ekspresno zapušča vijoličaste in se seli v nemško BUNDESLIGO!

Grega Wernig
Rekorder po številu golov za slovensko rokometno reprezentanco Luka Žvižej se poslavlja od vijoličastega dresa

Iz Maribor Branika odhaja v Nemčijo k prvoligaškemu moštvu GWD Minden, so sporočili iz mariborskega kluba. Celjan, ki bo v začetku decembra napolnil 37-let, je v Mariboru preživel le dva meseca. Nemški Minden bo po španski Barceloni, kjer je osvojil ligo prvakov, in madžarskemu Szegedu še tretja tuja ekipa v njegovi bogati karieri. Minden, za katerega igra njegov nekdanji soigralec v Celju in reprezentanci Nenad Bilbija, je trenutno po šestih krogih nemškega prvenstva na 14. mestu, Luka Žvižej pa bo skušal pomagati pri obstanku med elito.

"Ponudba je prišla čez noč, saj se je poškodoval njihov prvi levokrilni igralec. Z vodstvom Maribor Branika smo v pogodbi imeli tudi to opcijo in ponudbe iz bundeslige se pri mojih letih pač enostavno ne zavrne. Po drugi strani pa mi ni lahko zapuščati Maribora, saj smo se v zelo kratkem času resnično ujeli in tukaj sem se imel zelo lepo. O fantih, strokovnemu štabu, vodstvu, skratka o vseh ljudeh v klubu moram reči same pozitivne besede. Menim, da smo v teh dveh mesecih naredili nekaj lepih stvari in zelo sem vesel, da sem preživel ta dva meseca v Mariboru," je povedal Žvižej.


Reprezentančno pot je sklenil marca lani in je rekorder po številu zadetkov (702). V slovenski reprezentanci je pričel igrati pred 16 leti, nastopil je na številnih prvenstvih ter enih olimpijskih igrah. Nastopil je na 217 tekmah in je na drugem mestu večne lestvice, takoj za Urošem Zormanom (225).

"Že ob podpisu smo se zavedali, da obstaja možnost odhoda v primeru plačila dogovorjene višine odškodnine. Tega si po odličnem začetku sezone seveda nismo želeli, a ponudba, ki jo je prejel je bila zanj tako mamljiva, da smo mu lahko samo zaželeli vso srečo. Hkrati pa verjamemo v preostale fante, da bo bodo uspeli nadaljevati v dosedanjem tempu uvodnih krogov sezone," so sporočili iz vodstva Maribor Branika.

Žvižej je že na pripravljalnem srečanju proti evropskemu velikanu PSG dokazal, da še je zmeraj sposoben igrati na zelo visoki ravni. Na tekmi proti Francozom je zadel devetkrat, na štirih uradnih tekmah v vijoličastem dresu pa je dosegel 16 golov.

Članki iz rubrike