Mobilna verzija
STA
STA

Novincu se je nasmihala prva zmaga, končalo se je z remijem

Rokometaši iz Dobove in Šmartnega pri Litiji so se v 3. krogu lige NLB razšli z neodločenim izidom 28:28 (12:14).

Dobova - Herz Šmartno 28:28 (12:14)
* Športna dvorana, sodnika: Majer in Žitnik (oba Trebnje).
* Dobova: Delič, Prezelj, Blaževič, Miklavčič, Dular, Markušić 8 (3), Humek, Seferović 2, Baznik, Mustapić, Jazbec, Krnc 1, Kučič 5, Smojver 7, Hrupič, Hotko 5 (1).
* Herz Šmartno: M. Sadar, Strmljan 8 (3), Kunst 8, Cirar 1, Justin, Bahovec 1, Muratovič, A. Sadar, Bučar, Avsec, Jerina, Močnik 1, Žurga 3, Kukovica, Dobovičnik 6.
* Sedemmetrovke: Dobova 4 (4), Herz Šmartno 5 (3).
* Izključitve: Dobova 8, Herz Šmartno 14 minut.
* Rdeči karton: /.

Novincem na prvoligaški sceni iz Šmartnega pri Litiji se je nasmihala prva zmaga v tej sezoni, a so jih gostitelji v sami končnici ujeli in jim po golih Dominika Smojverja, Adama Seferovića in Doriana Markušića tudi odščipnili točko.

Gosti iz osrednje Slovenije so prevladovali v prvem polčasu, z izjemo uvodnega zaostanka so bili vseskozi v vodstvu, najbolj prepričljivo igro pa so pokazali v končnici prvega dela tekme, ko so povedli za tri gole (13:10). Posavci so v nadaljevanju vseskozi capljali za gostujočimi rokometaši in si 43. minuti priigrali celo šest golov primanjkljaja (15:21). A gosti se niso vdali, tri minute kasneje so prepolovili visok zaostanek (19:22), v prelomnih trenutkih dvoboja pa vendarle iztržili zlata vredno točko, potem ko so v zadnjih treh minutah naredili delni izid 3:0.

V domači zasedbi sta bila najbolj učinkovita Markušić z osmimi in Smojver s sedmimi zadetki, v gostujoči pa sta Tilen Strmljan in Matevž Kunst dosegla po osem golov.

Zasedba iz Dobove bo v prihodnjem krogu v petek, 28. septembra, gostovala v Trebnjem, Herz Šmartno pa bo dan kasneje gostil novomeško Krko.

Značke: rokomet , dp