Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ru
ru
0 14.09.2017 15:11:16

Celje brezkompromisno proti madžarskemu velikanu

www.alesfevzer.com
Celjski rokometaši konec tega tedna začenjajo nastope v elitni skupini evropske lige prvakov. Na nasprotni strani igrišča jim bodo stali stari mednarodni znanci iz madžarskega Veszprema, sobotni obračun med slovenskimi in madžarskimi prvaki pa se bo v dvorani Zlatorog pričel ob 17.30.

Osrednja celjska dvorana bo na uvodnem dvoboju v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini dodobra napolnjena, zasluge za to pa gre predvsem privržencem madžarskega rokometnega velikana. Zavoljo bližine - razdalja med Veszpremom in Celjem znaša okoli 300 km - vselej množično romajo v mesto ob Savinji, po prvih napovedih naj bi si sobotni obračun ogledalo kar 1300 navijačev Veszprema.

Slovenske prvake so po koncu minule sezone zapustili številni nosilci igre (Luka Žvižej, Blaž Janc, Miha Zarabec, Vid Poteko, Ivan Gajić, Povilas Babarskas in Arthur Patrianova), nastalo vrzel pa so zapolnili obetavni, a mednarodno povsem neizkušeni igralci. Celjani še nikoli v svoji zgodovini niso imeli tako mlade zasedbe v ligi prvakov, navkljub številnim kadrovskim spremembam pa upajo na kakšno senzacijo. V minuli sezoni sta jim uspela dva "velika skalpa" (Vive Tauron Kielce in Rhein-Neckar Löwen), a ta nista zadostovala za preboj v osmino finala.

Pred sobotnim prihodom tekmecev iz Veszprema, kjer trenutno igrajo trije celjski rokometaši (Dragan Gajić, Gašper Marguč in Blaž Blagotinšek), so v celjskem taboru trdno na tleh. Razmerje moči je odločno na strani gostov, Celjani pa se bodo skušali z njimi čim bolj enakovredno kosati.

"O moči Veszprema je nepotrebno izgubljati besed. Gre za izjemno dobro selekcionirano zasedbo, v njej so številni imenitni posamezniki. Na tem rokometnem spektaklu se moramo držati našega načrta, vseskozi moramo igrati zbrano in narediti čim manj napak, predvsem pa upam na podporo naših privržencev. Želim si, da bi preglasili takoimenovani madžarski navijaški 'rdeči zid', ki bo za golom Veszprema. V primeru naše popolne predstave, celo presežka v naši igri, se nadejam naši dobri igri, predvsem pa si želim, da na svoj račun pridejo gledalci in si ogledajo vrhunsko predstavo," je na novinarski konferenci v klubskih prostorih dejal celjski strateg Branko Tamše, ki bo bržkone lahko računal tudi na pomoč poškodovanega Boruta Mačkovška.



Kapetan David Razgor je z Madžari odigral že številne dvoboje, pred sobotnim v Zlatorogu pa je dejal: "Na pripravljalni tekmi pred začetkom sezone smo odigrali solidno proti madžarskemu velikanu, v soboto pa nas čaka povsem druga zgodba. Na tej tekmi nimamo česa izgubiti, saj je Veszprem velik favorit, lahko le veliko pridobimo. Upam na našo sproščeno igro, za ugoden izid moramo biti zelo razpoloženi, vsak posameznik pa iz sebe iztisniti vse svoje znanje."

Madžarska ekipa je ena glavnih pretendentk za končno zmago v ligi prvakov. V minulih letih v svoje vrste zvabila številne imenitne rokometaše na svetu, a še vedno čaka na naslov evropskega prvaka. Nekajkrat je bila blizu temu, v zadnjih štirih letih se je denimo vselej prebila na sklepni turnir četverice v Kölnu, končnemu uspehu pa je bila najbližje lani, ko je v velikem finalu izgubila že dobljeno tekmo proti poljski zasedbi Vive Tauron Kielce.

Celjska zasedba bo v tej sezoni igrala v izjemno kakovostni skupini B, v njej so še Vive Tauron Kielce, francoski PSG, danski Aalborg, beloruski Meškov Brest in nemška Flensburg-Handewitt in Kiel, skupino A pa sestavljajo španska Barcelona, makedonski Vardar iz Skopja, nemški Rhein-Neckar Löwen, hrvaški Zagreb, poljska Orlen Wisla Plock, madžarski Pick Szeged, švedski Kristianstad in francoski Nantes.

Nekoliko v senci bo minil nedeljski obračun velenjskega Gorenja in španskega Ademarja iz Leona, ki se bo v Rdeči dvorani pričel ob 17. uri. Velenjčani so se po triletnem postu znova vrnili v ligo prvakov, igrali pa bodo v manj ugledni skupini C. V tej skupini so še danski Skjern, švicarski Kadetten Schaffhausen, romunski Dinamo Bukarešta in norveški Elverum, v skupini D pa makedonski Metalurg iz Skopja, ukrajinski Motor Zaporožje, francoski Montpellier, turški Bešiktaš, ruski Čehovski medvedi in portugalski Sporting Lizbona.

Članki iz rubrike