reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 02.06.2017 21:50:45

Zapečateno s sladko zmago: Celjani so se od navijačev poslovili z zmago

Miha Zarabec
Arsen Perić
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v današnji tekmi zadnjega kroga končnice za prvaka v ligi NLB premagali Gorenje Velenje z 29:28 (14:10).

* Dvorana Zlatorog, gledalcev 1800, sodnika: Lah in Sok (oba Ormož).
* Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Gajić, Malus 3, Babarskas, Janc, Razgor 1, Suholežnik, Marguč 1, Grošelj 1, Zarabec 8, Kodrin, Makuc, Mačkovšek 1, Mlakar 5, Žvižej 6 (3), Bečiri 3.
* Gorenje Velenje: Baznik, Ferlin, Zaponšek, Cehte, Medved 3, Haseljić, Ovniček 4, Toskić 5, Mitrović 5, Potočnik 1, Golčar 7 (3), Mazej, Kleč 2, Gams, Nosan, Brumen 1.
* Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 4 (3), Gorenje Velenje 5 (3).
* Izključitve: Celje Pivovarna Laško 6, Gorenje Velenje 10 minut.
* Rdeči karton: Toskić (60.).


Rokometaši iz Celja so že minili teden v Novem mestu potrdili četrti zaporedni in skupno 21. naslov državnih prvakov, na današnji "revialni" in po tekmovalni plati povsem nepomembni tekmi zadnjega kroga končnice za prvaka pa so na kolena položili tekmece iz Velenja in le še potrdili svojo prevlado na domačem prizorišču.

Slovo od uspešne celjske sezone je imelo tudi humanitarno noto, saj so zbirali sredstva za nesrečnega nekdanjega slovenskega reprezentanta Nenada Stojakovića, nekateri gledalci pa so se s solzami v očeh poslovili od Luke Žvižeja, Blaža Janca, Mihe Zarabca, Vida Poteka, Brazilca Atrhura Patrianove, Litovca Povilasa Babarskasa in Srba Ivana Gajića, ki po koncu sezone zapuščajo celjsko rokometno barko. V mestu grofov so že začeli sestavljati igralski mozaik za prihodnjo sezono, svoj prihod pa so že potrdili Francoz Ivan Anić, Črnogorec Branko Vujović, Španec Daniel Dušebajev ter Slovenca Urh Kastelic in Jan Jurečič.

Prva polovica prvega polčasa je minila v izenačeni predstavi, druga polovica pa je bila izrazito na strani izbrancev domačega trenerja Branka Tamšeta, ki so po izidu 7:7 povsem zagospodarili v Zlatorogu in polčas zaključili s štirimi goli prednosti (14:10). Celjani so imeli v drugem polčasu vse niti igre v svojih rokah in preprečili vse velenjske poskuse po prevratu. "Ose" so se jim v sami končnici močno približale, a celjske zmage niso ogrozile.

V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Miha Zarabec z osmimi in Luka Žvižej s šestimi goli. V velenjski ekipi je Jure Golčar dosegel sedem, Alem Toskić in Luka Mitrović pa po pet zadetkov.

Značke: rokomet, dp

Članki iz rubrike