900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 26.05.2017 21:39:23

Ribnica Riko - Urbanscape Loka 27:26 (14:15)

Rokometaši Ribnice Rika so v predzadnjem krogu končnice za prvaka v ligi NLB doma premagali Urbanscape Loko s 27:26 (14:15).

* Športni center Ribnica, gledalcev 300, sodnika: Kavalar, Teršek.
* Ribnica Riko: Leban 3 (1), Horvat, Fink 2, Grebenc 5, Knavs, Henigman 7, Skušek 3 (2), Pucelj 1, Pahulje 1, Nosan 2, Klarič, Kovačič 1, Perovšek, Setnikar 1, Kulenović 1, Košmrlj.
* Urbanscape Loka: M. Vrbinc 1, Šibanc, Gartner 1, Kavčič 5, Štremfelj, Cingesar 6, Bradeško 1, Damian 2 (2), Panjtar, Pipp, Bergant, Jesenko 4, Plestenjak, Maček 3, A. Vrbinc, Jamnik 3 (1).
* Sedemmetrovke: Ribnica Riko 6 (3), Urbanscape Loka 7 (3).
* Izključitve: Ribnica Riko 8, Urbanscape Loka 4 minute.


Za Ribničane je bila zadnja tekma v letošnji sezoni pred svojimi navijači izredno pomembna, saj bi z zmago ostali v boju za tretje mesto na prvenstveni lestvici, medtem ko Škofjeločani ne višje ne nižje od petega mesta, na katerem so trenutno, ne morejo več. Kljub temu so varovanci Siniše Markote, ki bo v prihodnji sezoni prevzel Ribnico Riko, domačinom povzročili nemalo težav, saj so še deset minut pred koncem tekme vodili s 23:19, nato pa so Ribničani po zaslugi reprezentantov Nika Henigmana in Jana Grebenca le prišli do dveh točk.

Neobremenjeni Škofjeločani, ki so v prejšnjem krogu doma visoko premagali Gorenje Velenje in s tem pomagali Celjanom do novega naslova državnega prvaka, so tudi v Ribnici, z izjemo zadnjih desetih minut, prikazali kakovosten rokomet. V prvem polčasu so praktično ves čas vodili, vendar nikoli več kot za dva gola, ob odhodu na zaslužen odmor pa za zadetek.

Tudi v drugem polčasu so bili večinoma boljši nasprotnik, prvič pa so domačinom za tri zadetke pobegnili v 42. minuti, ko je domačega vratarja Marka Klariča premagal Mario Cingesar za vodstvo z 20:17. Še bližje četrti zmagi v ligi za prvaka so bili gostje v 50. minuti, saj so po zaslugi Aljaža Jesenka prišli celo do štirih zadetkov prednosti. Toda Ribničani se niso predali, šest minut pozneje je Henigman izid izenačil (25:25), Grebenc pa je še z dvema zadetkoma, v zadnjih desetih minutah je dosegel štiri, potopil gostujočo ladjo.

V zadnjem krogu bodo škofjeloški rokometaši v petek, 2. junija, doma igrali s Krko, ribniško zasedbo pa dan pozneje čaka gostovanje v Kopru.

Značke: rokomet, dp, moški

Članki iz rubrike