Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 25.05.2017 11:16:50

Gorenje zaokrožil igralski mozaik

fb
Ekipa Gorenja Velenja je dobila zadnjo predvideno okrepitev za novo sezono. Poleti se bo moštvu iz Šaleške doline pridružil 27-letni hrvaški desni zunanji rokometaš Robert Markotić, ki je s klubom sklenil enoletno sodelovanje z možnostjo podaljšanja še za dodatno leto.

Pred Markotićem je bodoči trener Gorenja Velenja Željko Babić na svoj seznam dodal že dve okrepitvi - slovenskega rokometnega asa Jana Grebenca ter Črnogorca Žarka Pejovića.


Najnovejša okrepitev velenjskega moštva sicer prihaja iz mesta Djakovo z vzhoda Hrvaške, kjer je tudi začel svojo športno pot. Z 18 leti ga je pot vodila k ekipi Nexe Našice, kjer je ostal pet sezon, v sezoni 2013/14 pa s trenerjem Babićem združil moči pri beloruskem Meškovu. Klub iz Bresta je tedaj osvojil obe domači lovoriki. Za tem je po leto dni branil še barve francoskega prvoligaša PAUC-a ter norveškega Arendala, v tej sezoni pa je bil član Maccabija iz Rishona Leziona, s katerim je postal izraelski prvak.

"Tako Pejović kot Markotić sta že izbor novega trenerja, oba sta z njim že sodelovala in tako kot Grebenc bila na vrhu seznama njegovih želja. Markotić lepo zaokrožuje igralski mozaik v naslednji sezoni, v kateri bo klub meril na oba slovenska naslova, tako v državnem prvenstvu kot v pokalu, hkrati pa bomo naredili vse, da pustimo pečat tudi v Evropi in v ligi Seha," pravi direktor kluba Matej Avanzo.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike