Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 19.05.2017 22:24:05

Katastrofa Gorenja v Podnu

Igor Martinšek
Rokometaši Urbanscape Loke so v 8. krogu končnice za prvaka v ligi NLB doma premagali Gorenje Velenje s 24:16 (10:7).

Velenjčani so po porazu v Ribnici tudi v Škofji Loki doživeli novo razočaranje. Domači rokometaši, ki višje od petega mesta ne morejo več, so z odlično igro v obrambi popolnoma zaustavili goste in zasluženo prišli do zmage, varovanci Boruta Plaskana pa so se z novim nepričakovanim porazom bolj ali manj že poslovili od boja za naslov državnega prvaka.


Ob odlični igri v obrambi, v vratih se je izkazal tudi Aljaž Panjtar, so domačini z zadetkom Maria Cingesarja v 13. minuti povedli s 5:2, z minuto odmora pa je reagiral gostujoči trener Borut Plaskan. Toda po vrnitvi na igrišče so Škofjeločani dosegli še en zadetek, uspešen je bil Alen Damian, s tremi zaporednimi zadetki pa so se Velenjčani v 21. minuti vrnili v igro, saj so za domačini zaostajali le še 5:6. A ne za dolgo, kajti še naprej so bili neučinkoviti v napadu, zato pa je Aleks Kavčič sedem minut pozneje zadel za 10:6. Izid polčasa je z uspešno izvedeno sedemmetrovko postavil Matjaž Brumen.

Tudi na začetku drugega polčasa Velenjčani niso našli poti do Panjtarjeve mreže, zato pa so bili bolj učinkoviti Škofjeločani, ki so v 41. minuti prvič nasprotnikom pobegnili na pet zadetkov prednosti (14:9), v 50., ko je bil uspešen Cingesar, že na šest (17:11). V zadnjih desetih minutah so se velenjske ose sprijaznile s porazom, domačini pa so še naprej igrali zavzeto in odgovorno ter prišli do zasluženih dveh točk.

Najboljša strelca domače ekipe sta bila Aleks Kavčič in Aljaž Jesenko s po štirimi zadetki, pri Velenjčanih jih je Rok Golčar dosegel pet.

Zasedba iz Škofje Loke bo v prihodnjem krogu v soboto, 27. maja, gostovala v Ribnici, velenjska pa bo dan kasneje gostila Koper 2013.

Urbanscape Loka - Gorenje Velenje 24:16 (10:7)

* Škofja Loka - dvorana Poden, gledalcev 250, sodnika: Majer, Žibret.
* Urbanspace Loka: M. Vrbinc 2, Šibanc 2 (2), Gartner 3, Kavčič 4, Štremfelj, Cingesar 3, Bradeško 1, Damian 2 (2), Panjtar, Pipp 1, Bergant, Jesenko 4 (2), Plestenjak, Maček, A. Vrbinc, Jamnik 2 (1).
* Gorenje Velenje: Baznik, Cehte 1, Medved 1, Haseljić, Ovniček 2, Stojnič, Toskić, Mitrović 3, Potočnik 1, Ferlin, Golčar 5, Mazej, Gams, Zaponšek, Nosan, Brumen 3 (2).
* Sedemmetrovke: Urbanscape Loka 11 (7), Gorenje Velenje 4 (2).
* Izključitve: Urbanscape Loka /, Gorenje Velenje 12 minut.
* Rdeči karton: /.

Članki iz rubrike