Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 22.04.2017 21:02:23

Ribnica in Koper remizirala

Arsen Perić
Rokometaši Rika Ribnice in Kopra 2013 so se v tekmi petega kroga končnice za prvaka v ligi NLB razšli z neodločenim izidom 24:24 (12:13).

Po dveh porazih na zaključnem turnirju pokala Slovenije je na začetku tedna Robert Beguš, trener Ribničanov, ponudil svoj odstop, ki ga je upravni odbor kluba tudi sprejel. Do konca sezone bo tako ribniške rokometaše vodil njegov dosedanji pomočnik Damjan Škaper, ki je v svoji prvi samostojni tekmi prišel do točke, tako da so njegovi varovanci sicer še naprej na tretjem mestu prvenstvene lestvice, vendar z istim številom točk kot njihovi današnji nasprotniki.


V rednem delu prvenstva sta se oba dvoboja med Ribničani in Koprčani končala s tesnim izidom, v Kopru je bil izid neodločen, v Ribnici pa so z golom razlike slavili Koprčani, ki pa jim v ligi za prvaka ne gre vse po načrtih, tudi današnje tekme niso začeli najbolje. Domačini so z golom Alena Kulenovića v šesti minuti povedli s 5:2, s štirimi zaporednimi goli pa so devet minut pozneje že prišli do vodstva. Domačega vratarja Marka Klariča je premagal Grega Krečič. Do konca prvih 30 minut sta se ekipi menjavali v vodstvu, z dvema zaporednima goloma Adama Bratkoviča pa so gostje prišli do dveh golov prednosti, a je Jan Pucelj pred odhodom na odmor še enkrat premagal Jureta Vrana.

Tudi drugi polčas je bil, tako kot obe prejšnji medsebojni v letošnji sezoni, izenačen. Z golom Blaža Nosana so Ribničani v 52. minuti kot prvi povedli z dvema goloma prednosti (22:20), vendar je Marko Matijaševič tri minute pred koncem tekme izid še enkrat izenačil (22:22). Čeprav sta Jan Grebenc in vratar Klarič z golom prek celega igrišča domačine še enkrat popeljala do plus dve, je Bratkovič z dvema goloma v eni minuti poskrbel za končni izid.

Najbolj razpoloženi igralec Rika Ribnice je bil Jan Grebenc z osmimi goli, osem jih je dosegel tudi Bratkovič v koprski ekipi.

Ribniški rokometaši bodo prihodnjo soboto spet igrali doma, tokrat proti Gorenju Velenju, Koprčane pa istega dne čaka gostovanje v Novem mestu pri Krki.

Riko Ribnica - Koper 2013 24:24 (12:13)
Ribnica: Športni center Ribnica, gledalcev 650, sodnika: Lah, Sok.
Riko Ribnica: Leban 2, Fink 1, M. Grebenc, J. Grebenc 8, Knavs, Skušek 2, Pucelj 2, Pahulje, Nosan 3, Klarič 1, Kovačič, Kljun, Perovšek, Setnikar 2, Kulenović 3, Košmrlj.
Koper 2013: Dolenc, Grzentič, Vlah 1, Krečič 4, Matijaševič 2, Vončina, Vran, Moljk, Gorela 3, Zugan, Rapotec 2, Smolnik 2, Sokolič 2, Planinc, Bratkovič 8 (4).
Sedemmetrovke: Riko Ribnica /, Koper 2013 4 (4).
Izključitve: Riko Ribnica 6 minut, Koper 2013 6 minut.
Rdeči karton: /.
Značke: rokomet, dp, moški

Članki iz rubrike