Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 21.04.2017 21:32:35

Loka v obračunu za peto mesto ukanila Krko

Rokometaši Krka so v Novem mestu v petem krogu drugega dela rokometne lige NLB izgubili z ekipo Urbanscape Loka s 26:27 (12:16).

* Športna dvorana Marof, gledalcev 200, sodnika: Deržek, Nahtigal.
* Krka: Nunčič, L. Rašo 3, Jurečič 11 (4), Lavrič 1, Didovič 1, Okleščen 5, Furdi, Pršina, Tomić, Irman 1, Jakše 1, Udovč, D. Rašo, Brajer, Bezgovšek, Klobčar 3 (1).
* Urbanscape Loka: Vrbinc 5, Šibanc, Gartner, Kavčič 7, Vilfan, Cingesar 7, Bradeško 2, Damijan 1 (1), Panjatar, M. Pipp, Bergant 1, A. Jesenko 2, Pokoron, Plestenjak, Maček, Jamnik 2 (1).
* Sedemmetrovke: Krka 5 (3), Urbanscape Loka 5 (2).
* Izključitve: Krka 10 minut, Urbanscape Loka 0 minut.
* Rdeči karton: /.

Rokometaši Krke tudi po peti tekmi v skupini za prvaka ostajajo brez točke, peti poraz so jim prizadejali pred tem predzadnji Škofjeločani, ki so s tem prišli do druge zmage, vendar z najmanjšo možno razliko.



Jan Jurečič je s sedemmetrovke v četrti minuti znižal prednost gostov na 1:2, po zadetku Andreja Berganta dve minuti pozneje pa so gostje povedli s 5:1. V nadaljevanju prvega polčasa so Škofjeločani vodili tudi s sedmimi goli prednosti, nazadnje v 23. minuti (8:15), domačim pa je nato uspelo oditi na odmor s štirimi goli zaostanka.

Domači zasedi je takoj na začetku uspelo znižati razliko najprej na tri, nato pa še na dva gola. V 45. minuti so Dolenjci izenačili na 20:20, tri minute pozneje pa prek Aljaža Lavriča tudi prvič povedli (21:20).

Škofjeločani so z delnim izidom 5:0 prišli znova do prednosti štirih zadetkov, vendar se gostitelji niso predali, se dve minuti pred koncem prek Jake Jakšeta znova približali le na gol zaostanka. Grega Jamnik sicer ni zadel s sedmih metrov, vendar je Žiga Bradeško gostom zagotovil prednost dveh golov (27:25), Leon Rašo je nato vlili nekaj upanja domačim, ki pa popolnega preobrata vendarle niso pripravili.

To je bila prva tekma petega kroga, v soboto je bosta ob 19. uri pomerila Riko Ribnica in Koper 2013, v sredo, 26. aprila, ob 18. pa še v derbiju vodilnih Gorenje Velenje in Celje Pivovarna Laško.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike