volodimir zelenski, oleksander sirski Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina ...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 01.04.2017 21:11:48

Velenjčani šele v končnici strli Gorenjce

Rokometaši velenjskega Gorenja so v 3. krogu končnice za prvaka v ligi NLB premagali Urbanscape Loko s 27:23 (11:11).

Gorenje Velenje - Urbanscape Loka 27:23 (11:11)
* Rdeča dvorana, sodnici: Crnojević in Kostecki-Radić (obe Hrvaška).
* Gorenje Velenje: Baznik, Ferlin, Zaponšek, Cehte 7, Medved 3 (1), Haseljić, Ovniček 3, Stojnić 1, Toskić 3, Mitrović, Potočnik 3, Golčar, Mazej, Gams, Nosan 1, Brumen 6 (2).
* Urbanspace Loka: Juričan, Panjtar, M. Vrbinc 2, Gartner, M. Jesenko, Kavčič 8, Štremfelj, Cingesar 2, Bradeško 2, Damjan, Pipp, Bergant, A. Jesenko 4, Plestenjak, Maček, Jamnik 5 (2).
* Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 3 (3), Urbanscape Loka 4 (2).
* Izključitve: Gorenje Velenje 14, Urbanscape Loka 2 minuti.
* Rdeči karton: /.


Velenjski rokometaši so osvojili načrtovani točki, a so se morali zanje pošteno potruditi. Trdoživi gorenjski rokometaši so jih dodobra namučili, tako da so gostitelji njihov odpor zlomili v sami končnici izenačenega in napetega dvoboja.

Večji del prvega polčasa je minil v enakovredni predstavi, navidezno premoč pa so imeli izbranci domačega trenerja Boruta Plaskana, ki so nekajkrat vodili za dva gola, nazadnje v 23. minuti, ko je bilo 9:7.

A uvod v drugo polovico tekme je minil v znamenju gostov, ki so bili predvsem prepričljivi med 40. in 43. minuto, ko so si po delnem izidu 4:1 priigrali vodstvo treh golov (18:15). A gostiteljev ni zajela panika, v 46. minuti so tekmo postavili v začetno izhodišče (18:18), pet minut kasneje pa znova povedli za dva gola (22:20). V prelomnih trenutkih dvoboja so "ose" vendarle uveljavile večji nabor kakovostnih igralcev in izkoristile prednost domačega igrišča ter dosegle pomembno zmago v boju za prvaka.

V velenjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Nejc Cehte s sedmimi in Matjaž Brumen s šestimi goli, v škofjeloški pa Aleks Kavčič z osmimi in Grega Jamnik s petimi zadetki.

Škofjeloška zasedba bo v prihodnjem krogu v petek, 7. aprila, gostila Riko Ribnico, velenjska pa bo dan kasneje gostovala v Kopru.

Članki iz rubrike