Mobilna verzija
STA
STA

Gorenje Velenje - Riko Ribnica 29:25 (16:13)

Rokometaši velenjskega Gorenja so v prvem krogu končnice za prvaka lige NLB premagali Riko Ribnico z 29:25 (16:13).

* Rdeča dvorana, sodnika: Majer (Trebnje) in Žibret (Trbovlje).
* Gorenje Velenje: Ferlin, Zaponšek, Cehte 1, Medved 2, Haseljić, Ovniček 4, Levc, Stojnić, Toskić 2, Mitrović, Potočnik 5, Golčar 4, Kleč 1, Gams 1, Nosan, Brumen 9 (6).
* Riko Ribnica: Klarič, Perovšek, Horvat, Fink 1, Grebenc 2, Knavs, Henigman 3, Skušek 4 (3), Pucelj 2, Pahulje, Nosan 3 81), Kovačič 4, Kljun 1, Setnikar 1, Kulenović 4, Košmrlj.
* Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 6 (6), Riko Ribnica 4 (4).
* Izključitve: Gorenje Velenje 10, Riko Ribnica 10 minut.
* Rdeči karton: /.

Velenjčani so po dokaj neuspešni mednarodni sezoni - prek kvalifikacijskega turnirja v slovaškem Prešovu se niso prebili v evropsko ligo prvakov, v regionalni ligi Seha pa so končali na šestem mestu z vsega šestimi zmagami - zmagovito začeli nastope v končnici za prvaka. V svoji Rdeči dvorani so na kolena položili tekmece iz Ribnice in na vrhu prvenstvene lestvice ujeli Celjane in Koprčane.

"Ose" so dobro odprle tekmo in si po desetih minutah priigrale tri gole prednosti (6:3), a nato so pravi ritem ujeli tudi njihovi tekmeci iz dežele suhe robe, ki so šest minut kasneje izenačili na 7:7, v 19. minuti pa - navzlic odsotnosti svoje pomembnega člena, a poškodovanega Patrika Lebana - celo povedli z 9:8. Večji del prvega polčasa je minil v izenačeni igri, v sami končnici pa so bolje zaigrali varovanci domačega trenerja Boruta Plaskana in se na velik odmor podali s prednostjo treh golov (16:13).

Ribničani so v drugem polčasu malce padli. Velenjčani so to s pridom izkoristili in v 41. minuti prvič na dvoboju povedli s petimi goli (22:17), a izbranci gostujočega trenerja Roberta Beguša se niso predali in so jim v 47. minuti vnovič zadihali za ovratnik (23:22). Po Plaskanovi minuti odmora so Velenjčani zadeve postavili na pravo mesto, v prelomnih trenutkih dvoboja so zaigrali dovolj preudarno za prvo zmago v končnici za prvaka.

V velenjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Matjaž Brumen z devetimi in Gregor Potočnik s petimi goli, v ribniški pa so Janez Skušek, David Kovačič in Alen Kulenović dosegli po štiri zadetke.

Ribniška zasedba bo v prihodnjem krogu v sredo, 22. marca gostovala v Celju, velenjska pa v soboto, 25. marca, v Novem mestu.

Značke: rokomet , dp