Mobilna verzija
STA
STA

Urbanscape Loka - Celje Pivovarna Laško 25:36 (9:16)

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v prvem krogu končnice za prvaka v gosteh premagali Urbanscape Loko s 36:25 (16:9).

* Dvorana Poden, gledalcev 700, sodnici: Crnojević in Kostecki-Radić (obe Hrvaška).
* Urbanspace Loka: Juričan, A. Vrbinc, Panjtar, Šibanc 2, Gartner, Kavčič 8, Štremfelj, Cingesar 2, Bradeško 1, Damjan 1 (1), Pipp, Bergant 1, Jesenko 2, Plestenjak 2, Maček 3, Jamnik 3 (2).
* Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Gajić, Malus 3, Babarskas, Janc 2, Razgor 4, Sukoležnik 2, Marguč 2 (1), Grošelj, Poteko, Zarabec 6, Kodrin 6, Makuc 2 (1), Mačkovšek, Mlakar 4, Žvižej 5.
* Sedemmetrovke: Urbanscape Loka 7 (3), Celje Pivovarna Laško 3 (2).
* Izključitve: Urbanscape Loka 8, Celje Pivovarna Laško 12 minut.
* Rdeči karton: /.

Celjani so po končanih mednarodnih obveznostih - v ligi prvakov se niso prebili v osmino finala, v regionalni ligi Seha pa so ostali brez zaključnega turnirja - vse sile usmerili v domače prizorišče, njihov edini cilj pa je ubranitev naslovov v državnem in pokalnem tekmovanju. Svojo rokometno misijo so uspešno začeli in na Gorenjskem osvojili obe točki.

Škofjeločani so tekmo odprli z 2:0 in na noge dvignili 700 gledalcev, a nato so v dvorani Poden zagospodarili slovenski prvaki in si v 20. minuti priigrali prednost šestih golov (12:6). Izbranci Branka Tamšeta so tudi v nadaljevanju imeli škarje in platno v svojih rokah, vselej so bili za korak pred domačimi rokometaši, ki so se sicer trudili po svojih najboljših močeh, a kakovost je bila izrazito na strani rokometašev iz mesta ob Savinji. Ti so v drugem polčasu nekajkrat povedli za 12 golov, na koncu pa slavili s +11.

V celjski ekipi sta bila strelsko najbolj učinkovita Miha Zarabec in Tilen Kodrin, oba sta dosegla po šest golov, v škofjeloški pa je prednjačil Aleks Kavčič z osmimi zadetki.

Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu v sredo, 22. marca, gostila Riko Ribnico, škofjeloška pa v soboto, 25. marca, Koper 2013.

Značke: rokomet , dp