Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 04.03.2017 21:32:49

Trimo po novi pomembni zmagi v varnih vodah

Rokometaši trebanjskega Trima so v tekmi zadnjega kroga prvega dela lige NLB v gosteh premagali ptujsko Dravo z 28:27 (14:13).

* Dvorana Ljudski vrt, sodnika: Štrigl (Velenje) in Knez (Ajdovščina).
* Drava Ptuj: Belec, Rosić, S. Žuran, Rajić 1, Janžekovič, M. Žuran 3, Reisman, Bračič 1, Maroh 5, Lesjak 3, Hrupič 5 (2), Šalamun, Gregorc 6, Jensterle 2, Krasnič 1, Osterc.
* Trimo Trebnje: Urbič, Vencelj, T. Grandovec 6, Djurdjević 4, Florjančič 1, Grojzdek, Murčehajić 4 (1), Sikošek Pelko, Udovič 8 (5), Sašek 3, Željko, Mlakar, Kotar, Cvetko 2, Horžen, Mikec.
* Sedemmetrovke: Drava Ptuj 3 (2), Trimo Trebnje 6 (6).
* Izključitve: Drava Ptuj 10, Trimo Trebnje 20 minut.
* Rdeča kartona: CVetko (51.), Djurdjević (60.).



Trebanjci so na Ptuju opravičili vlogo papirnatih favoritov in dosegli deveto zmago v tej sezoni. Po njej so se utrdili na sredini lestvice in povsem mirni pričakujejo drugi del državnega prvenstva, kar pa ne velja za Ptujčane, pred njimi je krčevit boj za obstanek v družbi najboljših.

V prvem polčasu je bila tekma povsem enakovredna in izenačena. V rahli prednosti so bili Dolenjci, ki so nekajkrat povedli z dvema goloma prednosti. Ptujčani so gostom dihali za ovratnik do 47. minute (22:23), v odločilnih trenutkih dvoboja pa so več preudarnosti in znanja pokazali Trebanjci. V 53. minuti so povedli s 27:23, v končnici pa nato niso zapravili lepe zaloge v golih, čeravno so jim gostitelji resno zagrozili in se jim približali na gol zaostanka (27:28).

V trebanjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Uroš Udovič z osmimi in Tevž Grandovec s šestimi goli, v ptujski pa je Jan Gregorc dosegel šest, Jan Maroh in Denis Hrupič pa po pet zadetkov.

Značke: rokomet, dp

Članki iz rubrike