Mobilna verzija
STA
STA

Korošci presenetljivo gladko premagali Dobovo

Rokometaši Slovenj Gradca 2011 so v tekmi zadnjega kroga prvega dela lige NLB premagali Dobovo s 33:22 (18:9).

* Športna dvorana, gledalcev 700, sodnika: Deržek (Ajdovščina) in Pirc (Sežana).
* Slovenj Gradec 2011: Bojić, Humek, Turinski, Lampret 1, Šavc 2, Cvetko 8, Hartman, Beđeti 2, Gorenjak 3, Voršič 2, Krevs 1, Poklič 5 (3), Yankovsky, Drobež 5, Celminš 4.
* Dobova: Blaževič, Prezelj, Zafran 6 (4), L. Humek 1, Rožman, Kostanjšek, Baznik, Hardović 5, Krnc 2, Koprivc 2, Smojver 4, Kučič, Cigler 3, Hotko.
* Sedemmetrovke: Slovenj Gradec 2011 4 (3), Dobova 4 (4).
* Izključitve: Slovenj Gradec 2011 16, Dobova 14 minut.
* Rdeči karton: /.

Obračun na Koroškem se je končal z visokim zmagoslavjem domačih rokometašev, ki so povsem zasenčili tekmece iz Dobove. A izbrance domačega trenerja Uroša Šerbca v drugem delu državnega prvenstva čaka težka naloga za potrditev prvoligaškega statusa, saj za Trebanjci, Ormožani in Dobovčani zaostajajo kar za osem točk.

Korošci so temelje za šesto zmago v tej sezoni postavili že v prvi polovici tekme, ko so Posavce zasenčili v vseh prvinah igre in si že na polčasu priigrali prednost devetih golov (18:9). V drugem niso popustili niti za ped, v 44. minuti so povišali na 27:12, kar je bilo tudi njihovo najvišje vodstvo na tekmi, v končnici tekme pa so le še potrdili svojo absolutno prevlado na igrišču.

V domači zasedbi je bil strelsko najbolj razpoložen Rok Cvetko z osmimi, v gostujoči pa Luka Zafran s šestimi goli.

Značke: rokomet , dp