Mobilna verzija
STA
STA

Ribnica zanesljivo boljša od Trima

Arsen Perić

Rokometaši Rika Ribnice so v 13. krogu 1. slovenske lige v gosteh premagali trebanjski Trimo s 36:26 (19:13).

Ribničani so se v minulih sezonah že nekajkrat opekli v Trebnjem, tokrat pa zanesljivo osvojili obe točki. Za izbrance gostujočega trenerja Roberta Beguša je bila tekma na Dolenjskem tudi generalka za izjemno pomembno povratno sobotno tekmo 3. kroga evropskega pokala EHF, ko v deželo suhe robe prihajajo tekmeci iz romunskega Temišvara, Ribničani pa bodo skušali nadoknaditi zaostanek petih golov (22:27).

V odsotnosti Celja in Velenja trenutno vodilna ekipa je bila vseskozi v vodstvo. V 16. minuti je vodila z 9:8, v drugi polovici prvega polčasa pa povsem zagospodarila na igrišču in si na polčasu priigrala šest golov prednosti (19:13). V drugem polčasu ni popustila niti za ped, razlika v golih zgovorno priča o tem.

V zmagoviti ekipi je bil najbolj učinkovit Patrik Leban z osmimi, v trebanjski pa Uroš Udovič s šestimi goli.

Riko Ribnica bo v prihodnjem krogu gostila Izolo, Trimo Trebnje pa odhaja v Dobovo. Obe tekmi bosta 3. decembra.


Trimo Trebnje - Riko Ribnica 26:36 (13:19) 

Trebnje: Dvorana OŠ, sodnika: Kavalar (Celje) in Pirc (Sežana). 
Trimo Trebnje: Brana, Urbič, Cvetko, Djurdjević 5, Florjančič 1, Grojzdek, Murčehajić 1, Skol 4 (2), Kotar 3 (1), Sikošek Pelko, Udovič 6, Sašek 1, Horžen 3, Željko, Mlakar, T. Grandovec 2, Mikec. 
Riko Ribnica: Klarič, Perovšek, Leban 8 (2), Fink 4, Grebenc 4, Knavs 1, Henigman 6 (1), Skušek, Pucelj 4, Klarič 1, Pahulje, Nosan, Kovačič 4, Erak 1, Kljun 1, Kulenović 2, Košmrlj. 
Sedemmetrovke: Trimo Trebnje 3 (3), Riko Ribnica 3 (3). 
Izključitve: Trimo Trebnje 2, Riko Ribnica 8 minut. 
Rdeči karton: /. 

Značke: rokomet , trimo , ribnica