nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 27.10.2022 20:59:39

Celjski rokometaši po hudem boju izgubili proti Kielcam

alesfevzer.com
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 5. krogu evropske lige prvakov v Zlatorogu izgubili proti poljskim Kielcam s . Celjska zasedba se bo v prihodnjem krogu v sredo, 2. novembra, v gosteh pomerila z norveškim Elverumom.

Celje PL - Kielce 30:33 (16:17)

Celje - Dvorana Zlatorog, gledalcev 2750, sodnici: Charlotte in Julie Bonaventura (obe Francija).
Celje Pivovarna Laško: Bojić, Gaberšek, Strmljan 4, Knez, Mazej 2, Cokan 2 (1), Marguč 4 (4), Antonijević, Ivanković 2, Janc, Muhović 1, Žabić 2, Mlakar 1, Vlah 8, Martinović 2, Suholežnik 2.
Kielce: Kornecki, Wolff, Sanchez-Migallon 1, Olejniczak, Wiaderny 2, Sicko 9, A. Dušebajev, Tournat 2, Karačić 1, Moryto 5 (2), D. Dušebajev 3, Thrastarson 2, Remili 6, Gebala, Karalek 1.
Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 7 (5), Kielce 3 (2).
Izključitve: Celje Pivovarna Laško 10, Kielce 2 minuti.
Rdeči karton: /.

Celjski rokometaši so v petem dvoboju doživeli četrti poraz v skupinskem delu lige prvakov. Po Aalborgu, Barceloni in Nantesu so danes v svojem rokometnem hramu po hudem boju izgubili še proti Kielcam. Slovenski prvak je v dosedanjem delu premagal Kiel, v naslednjem krogu pa ga čaka gostovanje pri Elverumu, ki je v skupini B še edini brez osvojene točke.

Izbranci srbskega strokovnjaka na celjski klopi Alema Toskića so slabo odprli obračun v Zlatorogu. Že v zgodnjem delu tekme so zaostali za štiri gole (4:8), nato pa so strnili svoje vrste in zaigrali veliko bolje v obeh smereh. Med 13. in 19. minuto so naredili delni izid 5:1 in po golu Stefana Žabića izenačili na 9:9.

Do konca prve polovice tekme so bili povsem konkurenčni glavnim pretendentom za končno zmago v ligi prvakov, ki jih vodi sloviti španski trener kirgiškega rodu Talant Dušebajev. Nekajkrat so si priigrali gol prednosti (11:10, 12:11, 14:13 in 15:14), drugo polovico tekme pa so začeli z najmanjšim možnim zaostankom (16:17).

Začetek drugega polčasa je bil preslikava prvega. Uvodne minute so znova minile v znamenju izjemno kakovostne poljske zasedbe, ki si je dokaj hitro priigrala prednost štirih golov (21:17). A Celjani niso vrgli puške v koruzo, po dobrih posredovanjih vratarja Nebojše Bojića so se v 49. minuti po golu Tadeja Mazeja povsem približali favoriziranemu tekmecu (23:24).

Celjani so do konca razburljivega in izenačenega obračuna kljubovali mednarodno pisani poljski zasedbi in jo neprestano ogrožali. Še v 58. minuti je bila tekma povsem odprta, potem ko je Tim Cokan znižal na 29:30.

V prelomnih trenutkih dvoboja so Kielce le uveljavile svoje izkušnje ter si po dveh golih francoskega reprezentanta Nedima Remilija v 59. minuti priigrali tri gole prednosti (32:29), tega zaostanka pa Celjani v izdihljajih tekme niso več mogli nadoknaditi.

V celjski ekipi je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Aleks Vlah z osmimi goli, Tilen Strmljan in Gal Marguč sta dosegla po štiri gole.

Članki iz rubrike