nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 01.05.2022 15:53:50

Krimovkam MOČNA ZAUŠNICA! Na domačem parketu IZGUBILE s kar ...

alesfevzer.com
Rokometašice Krima Mercatorja so na prvi četrtfinalni tekmi lige prvakinj izgubile proti Vipers Kristiansandu s 25:32 (10:14). Povratna tekma bo 7. maja na Norveškem.

Krim Mercator - Vipers Kristiansand 25:32 (10:14)
* Dvorana Stožice, gledalcev 1800, sodnici: Ilieva in Karbeska (obe Severna Makedonija).
* Krim: Radosavljević, Stanko 4, Sercien Ugolin 1, Pineau, Žabjek, van Kreij, Arenhart, Posavec 1, Klemenčič, Ljepoja 1, Varagić 4, Krpež-Šlezak 1, Brnović 1, Risović, Gros 8 (3), Lekić 4.
* Vipers: Pedersen, Dahlum, Moerk 5, Waade, Gullden 4 (2), Hoeve, Lunde, Tchaptchet Defo 1, Dahl 3, Tomac, Tomori, Yttereng, Naes Andersen 4, Debelić 9, Knedlikova 2, Jerabkova 4.
* Sedemmetrovke: Krim 4 (3), Vipers 3 (2).
* Izključitve: Krim 4, Vipers 4 minute.
* Rdeči karton: /.


Po prihodu predvsem Ane Gros, ki velja za eno najboljših rokometašic na svetu, so se apetiti ljubljanskega kluba nekoliko povečali. Dobro vzdušje v ekipi in izločitev favoriziranega Ferencvarosa v boju za četrtfinale sta med navijači ljubljanske zasedbe obudila tudi upe na preskok precej višje ovire. Toda branilec naslova evropskega prvaka Kristiansand se je še tretjič v sezoni pokazal za pretrd oreh, tako da bodo imele prvakinje iz sezon 2000/01 in 2002/03 na povratnem četrtfinalnem obračunu zelo težko delo, če se želijo prebiti na zaključni turnir.

krim derepasko 22 af
alesfevzer.com

Ljubljančanke so tekmo dobro odprle z goloma Ane Gros in Andree Lekić, sicer pa sta nato obe ekipi bolj ali manj uspešno zaključevali svoje napade. So pa Norvežanke izkoristile izključitev Tjaše Stanko za pobeg na 7:5. Sledila je minuta odmora domače ekipe, ki pa ni posebej pomagala, saj so Skandinavke hitro še podvojile razliko, z golom Jane Knedlikove pa so v 26. minuti vodile že s 13:8. Na glavni odmor pa so Norvežanke nesle zadetek manj prednosti.

Tudi vstop v drugi polčas izbrankam Natalije Derepasko ni najbolje uspel, saj so tekmice z goloma Nore Moerk in Sunnive Amalie Naes Andersen pobegnile že na velikih 16:10. Podobno razliko je zasedba s severa Evrope ohranjala tudi v nadaljevanju, zaradi česar so domačinke odšle po napotke na novo minuto odmora.

rokomet 22 af
alesfevzer.com

A tudi ta ni zalegla. Hrvaška krožna napadalka Ana Debelić je namreč v 40. minuti zadela za dotlej najvišje vodstvo svoje ekipe (19:12). Pozneje so se Ljubljančanke približale na pet zadetkov, bližje pa jim Norvežanke niso dovolile. Še več, v 58. minuti je Lysa Tchaptchet Defo Kristiansandu priigrala velikih osem golov prednosti (31:23), povratni obračun pa bodo Norvežanke začele z golom manj naskoka.

Pri domači ekipi je z osmimi goli izstopala Grosova, pri gostujoči pa Debelićeva z devetimi.

V polfinale se je po izključitvi Rostov-Dona že prebil Metz, Brest in Györ sta se na prvi tekmi razšla z 21:21, preostali par pa sestavljata Bukarešta Barbare Lazović in Elizabeth Omoregie ter Esbjerg.

Članki iz rubrike