pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 26.10.2021 22:30:43

Velenjčani poraženi v Španiji

alesfevzer.com
Rokometaši Gorenja iz Velenja so v 2. krogu evropske lige v skupini C izgubili na gostovanju v Španiji pri ekipi Logrono La Rioja s 26:31 (14:18).

* Športna palača de la Rioja, gledalcev 458, sodnika: Cernavskis, Bogdanovs (oba Latvija).
* Logrono La Rioja: Perez Molina, Dutra Ferreira 2, Dorado Perez 1, Rivero Noris 3, Casado Marcelo 5 (2), El Korchi Fernandez 2, Rubino Fernandez 4, Serradilla Cuenca 3, Markelau, Rodriguez Moreno, Moreira Rodriguez 7, Ortiz Badillo 1, E. Cadarso Caballero 1, D. Cadarso Caballero 2, Kiseljev, Goni Macua.
* Gorenje Velenje: Haseljić 3, Tajnik 4, Pajt 3, Panjtar, Starc, Miklavčič 1, Drobež 3, Sokolič 2 (1), Verdinek, Šiško, Grmšek 1, Taletović, Slatinek Jovičić, Mlivić, Predović 4, Kavčič 5.
* Sedemmetrovke: Logrono 3 (2), Gorenje 3 (1).
* Izključitve: Logrono 4, Gorenje 6 minut.
* Rdeči karton: /.

"V Španijo se na gostovanje odpravljamo samozavestni. Verjamem, da nam lahko uspe osvojiti prve točke v evropski ligi," je pred odhodom v Španijo za spletno stran Velenjčanov dejal Tilen Sokolič. Toda to se ni uresničilo. Čeprav so Slovenci dobro začeli tekmo, pa so v nadaljevanju porazu proti Magdeburgu dodali še poraz v Španiji. Španci pa so se v drugem najmočnejšem evropskem tekmovanju pobrali po visokem porazu v prvem krogu proti Sävehofu.


Velenjčani so tekmo dobro začeli in v 12. minuti z golom Kenana Pajta vodili že z 10:6, zatem pa so domači, sicer tretji v španskem prvenstvu zadnje tri sezone, z delnim izidom 6:2 izenačili v 20. minuti. Nalet domačinov se je nadaljeval, tako da so polčas končali s štirimi goli prednosti.

V drugem polčasu so se Velenjčani spet približali po golu Jerneja Drobeža v 36. minuti le na zadetek, toda nadaljevanje spet ni bilo po godu velenjske ekipe, saj so se domači 42. minuti spet odlepili za štiri gole (23:19).

Španci so nato bolj ali manj vzdrževali nekaj golov prednosti, pred koncem so naskok še povečali na pet golov in tekmo končali z enako razliko.

Pri domačih je bil s sedmimi goli najučinkovitejši Tomas Moreira Rodriguez, pri gostih pa je petkrat zadel Aleks Kavčič.

Velenjčani bodo v 3. krogu 16. novembra gostili Nexe.

Članki iz rubrike