Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
0 05.10.2019 21:51:31

Ribničani pred zahtevno nalogo v Minsku

Rokometaši Rika Ribnice in beloruskega SKA Minska so se na prvi tekmi drugega kroga evropskega pokala EHF danes v Ribnici razšli z neodločenim izidom 33:33 (15:13).

* ŠC Ribnica, sodnika: Di Domenico in Fornasier (oba Italija).
* Riko Ribnica: Bojić 1, Klarič, Strmljan 4, Horvat 4, Vujačić 2, Žagar 3, Knavs 1, Ranisavljević 2, Pahulje, Lešek 1, B. Nosan 2, Cimerman, Pucelj 11, Tomšič 1, M. Nosan, Setnikar 1.
* SKA Minsk: Maroz, Hmalkov 4, Leuhin 1, Hirik 6, Aljohin 5, Nikulenka 2, Stasjuk, Kamšik, Kišov, Krivenka 5, Rutenka 1, Ušal, Čerkaščenko 4, Bohan 1, Brouka 1, Šilovič 3.
* Sedemmetrovke: Riko Ribnica 3 (3), SKA Minsk 4 (4).
* Izključitve: Riko Ribnica 12, SKA Minsk 16 minut.
* Rdeči karton: /.

Zasedba iz dežele suhe robe je v prvem krogu evropskega pokala EHF zanesljivo opravila z estonsko zasedbo Pölva Serviti, v današnji prvi tekmi drugega kroga pa po hudem boju remizirala s favoriziranim in zelo izkušenim moštvom iz beloruske prestolnice.



Varovanci domačega trenerja Damjana Škaperja so v obračunu z drugo najmočnejšo belorusko rokometno zasedbo prikazali toplo-hladno predstavo. Na trenutke so igrali sijajno, predvsem v začetku drugega polčasa, ko so si priigrali štiri gole prednosti (18:14 in 19:15), nato pa popustili in tekmecu dopustili, da so jih v 42. minuti ujeli (22:22).

V izenačenem nadaljevanju so ribniški rokometaši imeli priložnost za zmago, a so naredili preveč napak. SKA Minsk je bil bolj ali manj vseskozi v rahli prednosti, da pa zmaga ni odšla v vzhodni del Evrope, je poskrbel Miha Tomšič, ki je 16 sekund pred koncem izenačil na 33:33.

V slovenski ekipi je bil najbolj učinkovit Jan Pucelj, ki je dosegel kar 11 golov, Tilen Strmljan in Gašper Horvat sta prispevala po štiri zadetke.

Povratna tekma bo v nedeljo, 13. oktobra, v Minsku.

Značke: rokomet, evropa

Članki iz rubrike