volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 18.11.2018 18:40:31

ZLATOROG JE NOREL! Rumeno-modri rušilec TORPEDIRAL Zagreb! (foto)

alesfevzer.com
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 8. krogu evropske lige prvakov gostili hrvaški Zagreb.

Celje Pivovarna Laško - Zagreb 30:21 (10:9)
* Dvorana Zlatorog, gledalcev 5500, sodnika: Erdogan in Özdeniz (oba Turčija).
* Celje Pivovarna Laško: Panjtar, Ferlin 2, Vujović 7, Jurečič 2, Malus 2, Kljun, Kosec, Razgor, Ovniček 5, Šarac, Nenadić 1, Accambray 3, Kodrin 6, Horžen, Anić, Bećiri 2.
* Zagreb: Ristanović, Kastelic 1, Mrakovčić, Božić Pavletić 4, Kontrec 2, Burić 1, Sršen 2, Horvat 5, Šušnja, Potočnik 2, Ravnić 2, Qerimi 2, Mandić, Hrstić, Bičanić, Vekić.
* Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 2 (1), Zagreb 5 (3).
* Izključitve: Celje Pivovarna Laško 12, Zagreb 6 minut.
* Rdeči karton: Bećiri (50.).

V mestu ob Savinji se je pravi rokometni praznik razpletel na najboljši možni način. Osrednja dvorana Zlatorog je pokala po šivih, v rokometnem "el clasicu" pa so slovenski prvaki po sijajni predstavi na kolena položili tradicionalne tekmece iz hrvaške prestolnice.



Po tretji zmagi - pred tem so premagali tekmece iz nemškega Flensburga in ukrajinskega Zaporožja - so se Celjani znova prebili na mesta, ki jim prinaša preboj v osmino finala v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini, a pot do izločilnih bojev bo še izjemno trnova in polna pasti. Prvo priložnost za novo zmago v elitni skupini B bodo imeli že v prihodnjem krogu, ko bodo gostovali pri trenutno zadnjeuvrščenim tekmecem iz Zaporožja. Ta tekma bo v nedeljo, 25. novembra.

Celjski strateg Tomaž Ocvirk je v začetno postavo uvrstil vratarja Klemna Ferlina, krilna igralca Jana Jurečiča in Tilna Kodrina, zunanje položaje so zasedli William Accambray, Branko Vujović in Rok Ovniček, na črti pa se je s tekmeci kosal Kristian Bećiri. Njegovi varovanci so odlično odprli dvoboj, od prve minute so bili bojevito razpoloženi in željni maščevanja za nedavni poraz v zagrebški Areni z 22:24.

Celjska obramba je bila od prve minute na najvišji možni ravni, Hrvati zanjo nikakor niso našli ustrezne rešitve, po domačem vodstvu s 5:2 pa je reagirala tudi klop Zagrebčanov in zahtevala minuto odmora. Napotki izkušenega in z vsemi žavbami namazanega Lina Červarja so obrodili sadove, Zagrebčani so se tri minute kasneje približali na gol zaostanka (6:5). Nato so Celjani znova ujeli pravi ritem in jim v 21. minuti ušli na tri gole (9:6), v končnici prvega dela pa se jim je pošteno zalomilo v napadu, le en dosežen zadetek v zadnjih devetih minutah trdega in neusmiljenega dvoboja zgovorno priča o tem.

Slovenski prvaki so polčas zaključili z golom prednosti (10:9), v začetku druge polovice tekme pa so svojo predstavo dvignili še na višjo raven. Obramba je bila naravnost perfektna, igra v napadu pa raznovrstna in domiselna. Vse to se je odrazilo na "filmu tekme", domači rokometaši so si s poletno igro v 42. minuti priigrali šest golov prednosti (19:13), kar dva zadetka pa je prispeval vratar Ferlin. A rapsodija rokometašev v rumenih dresih se ni končala, v 46. minuti so po golu Kodrina in Ovnička prednost povišali na +8 (22:14). V 52. minuti je njihova prednost znašala devet zadetkov (25:16) in vsem v dvorani je bilo jasno, da bodo njihovi ljubljenci osvojili zlata vredni točki.

V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Branko Vujović s sedmimi in Tilen Kodrin s šestimi goli.

Članki iz rubrike