favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 27.02.2018 20:36:10

Velenjčani odpihnili MAKEDONCE!

www.alesfevzer.com
Rokometaši Gorenja Velenja so v tekmi 15. kroga lige Seha premagali Metalurg Skopje s 37:25 (21:13).

* Rdeča dvorana, sodnika: Cindrić in Gonzurek (oba Hrvaška).
* Gorenje Velenje: Cehte 6, Medved 2, Mazej, Haseljić 3, Tajnik 1, Ovniček, Ferlin 1, Grebenc 4, Stojnič, Toskić 3, Potočnik 1, Golčar 5, Verdinek 5, Kleč 6, Zaponšek, Pejović.
* Metalurg Skopje: Madjovski, Jaganjac 3, Dimitrioski, Tokić 1, Silegov, Tomovski, Tankoski, Serafimov 1, Kuzmanovski 7 (3), Ilić 8, Danilovski, Velikovski 1, Peševski 4, Gugleta, Lazarevski, Arsenovski.
* Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 2 (2), Metalurg Skopje 5 (3).
* Izključitve: Gorenje Velenje 8, Metalurg Skopje 4.
* Rdeč karton: /.

Rokometaši iz Šaleške doline so proti Metalurgu nujno potrebovali zmago, da so ohranili upanje po nastopu na zaključnem turnirju lige Seha. Z dvema točkama so se približali četrtouvrščenim Celjanom na tri točke. Pivovarje tekma 16. kroga čaka v sredo proti Dinamu Pančevu.


Metalurg je bil enakovreden tekmec Velenjčanom le uvodne štiri minute. Po izidu 3:3 je namreč domača zasedba dosegla štiri zaporedne gole, pomemben del v tem nizu pa je prispeval Klemen Ferlin s petimi obrambami. V 10. minuti je bilo prvič na tekmi +5, v naslednji minuti pa je Makedoncem uspelo priti do dveh golov, ki sta jim dala nekaj upanja, a Gorenja to ni zmedlo. Tako kot tudi ne nekaj trenutkov boljše igre gostov, ki so v 18. minuti prišli do 10:12. Toda to je le podžgalo izbrance Željka Babića, ki so bili do konca polčasa precej boljši tekmec, do odmora pa so si priigrali prednost z 21:13.

Velenjčani so do 37. minute prišli do prednosti +10 (26:16). Po desetih minutah igre v drugem polčasu je Babić počasi na klop klical svoje najboljše može, Ferlin je tekmo končal s 15 obrambami, tudi igralci, ki so doslej dobivali nekaj manj priložnosti, pa so nadaljevali z dobro igro domače ekipe. Sredi drugega polčasa je bilo že 30:19 in zdelo se je, da je tekme odločena.

Toda igralci iz Skopja so z delnim izidom 6:0 - ob tem so zapravili še dve sedemmetrovki - prišli do novega zagona. Blaž Kleč je z golom v 54. minuti prekinil slabih 10 minut strelski mrk Gorenja. Matic Verdinek je minuto kasneje povišal na 32:25 in dokončno pokopal upe Metalurga. Na koncu so domačini na delni izid 6:0 Metalurga odgovorili s sedmimi zaporednimi goli.

Najboljši strelec tekme je bil Metalurgov Vanja Ilić z osmimi goli, pri Velenjčanih sta se s šestimi izkazala Nejc Cehte in Blaž Kleč.

Velenjčane tekma 16. kroga čaka čez teden dni, tekmec pa bo Zagreb.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike