stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ru
ru
1 14.01.2018 11:55:44

DRAMA V TUZLI! Usodo bosanskih rokometašev ima v rokah SLOVENEC!

Medtem ko se najboljše reprezentance na Hrvaškem merijo na evropskem prvenstvu, se preostale izbrane vrste potegujejo za nastop v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Tudi Bosna in Hercegovina.

Reprezentanca BiH se je na dveh tekmah pomerila s Švico, ki je nekdaj nastopala tudi na največjih tekmovanjih - še v devetdesetih se je, denimo, uvrstila tudi v četrtfinale in celo v polfinale svetovnega prvenstva. Danes je drugače. BiH je na obeh tekmah zmagala in se na parketu zanesljivo uvrstila v nadaljnje tekmovanje. Vendar...

Spektakel v dvorani Mejdan v Tuzli, ki je bila pretesna za vse, ki so si želeli ogledati tekmo (pred vrati objekta je ostalo več kot tisoč navijačev), je pokvarila administrativna napaka. Za domačo ekipo je namreč nastopil in tudi dosegel zadetek igralec Tomislav Nuić, ki ni bil zaveden v zapisniku tekme. Ko je to ugotovil, ga je delegat - Slovenec Darko Repenšek - izključil.

repensek
Darko Repenšek


Iz Rokometne zveze BiH trdijo, da niso krivci za zaplet, zdaj pa nestrpno čakajo odločitev Mednarodne zveze (EHF). Če bodo kaznovani, tako kot je pričakovano, bo Švica kljub dvema porazoma nadaljevala s kvalifikacijami za SP.

"Mi smo prijavili 15 igralcev, delegat pa je napravil napako, ker Nuića ni bilo na seznamu. Šele ko je dosegel zadetek, so za zapisnikarsko mizo ugotovili, da ga ni v zapisniku. To je tehnična napaka, saj je igralec imel pravico za nastop. Pričakujem, da bo rezultat obveljal," je dejal direktor reprezentance BiH Gordan Muzurović.

EHF bo o pritožbi Švicarjev razpravljala v teh dneh. Olajševalna okoliščina za reprezentanco BiH je ta, da je Repenšek odgovornost za napako prevzel na sebe.

Članki iz rubrike