Mobilna verzija
STA
STA

Velenjčani so se v Pančevu dokopali do zmage

seha-liga.com

Rokometaši velenjskega Gorenja so na današnji tekmi 12. kroga regionalne lige Seha v gosteh premagali srbski Dinamo iz Pančevo z 29:27 (15:12).

* Dvorana Strelište, gledalcev 1345, sodnika: Načevski in Nikolov (oba Makedonija).
* Dinamo Pančevo: Petrović, Radovanović, Zujović 4, Pilipović 6, Bunjevcević 6, Jelić 3, Mirković 4, Jovanović, Pavlović, Distol, Barudžić 1, Slavuljica, Radovanović, Banduka 2, Saponjić 1.
* Gorenje Velenje: Ferlin, Zaponšek, Cehte 5, Medved 2, Haseljić, Ovniček 3, Grebenc 1, Toskić 5, Drobež, Potočnik 3, Golčar 7, Markotić, Verdinek 2, Kleč, Tajnik, Pejović 1.
* Sedemmetrovke: Dinamo Pančevo 3 (3), Gorenje Velenje 5 (2).
* Izključitve: Dinamo Pančevo 10, Gorenje Velenje 6 minut.
* Rdeči karton: /.

Velenjčani so v predmestju Beograda dosegli četrto zmago v regionalni ligi Seha, a z igro niso navdušili. Povprečni tekmeci iz Pančeva so jim povzročili preveč preglavic, slovenski prvaki pa so na koncu vendarle unovčili svoje izkušnje in prišli do treh točk.

Velenjčani so prvo vodstvo na tekmi dosegli v 22. minuti (9:8), od tedaj naprej pa niso več pogledali v tekmečev hrbet. Zaradi svoje dokaj povprečne predstave se niso mogli sprostiti, gostitelji so jih navkljub zaostanku od enega do štirih golov neprestano ogrožali, prelomni trenutki dvoboja pa so vendarle bili domena velenjskih rokometašev.

"Vedeli smo, da je pred nami težka tekma v Pančevu. Odločilno prednost smo si priigrali v zadnjih desetih minutah prvega polčasa, razliko pa smo nato zadržali vse do konca tekme," je po tekmi v Pančevu dejal Rok Golčar, ki je bil s sedmimi goli tudi najbolj učinkovit igralec tekme.

Značke: rokomet , sta