favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 30.11.2017 13:48:53

Celjani v Belorusijo, Velenjčani na Dansko

alesfevzer.com
Pred rokometaši Celja Pivovarne Laško in velenjskega Gorenja sta pomembni preizkušnji v ligi prvakov. Celjska zasedba bo v okviru elitne skupine B v soboto gostovala pri beloruskemu Meškovu iz Bresta (16.00), velenjska pa dan kasneje pri danskemu Skjernu (16.15).

Celjani se bodo v Belorusiji pomerili z neposrednimi tekmeci za napredovanje v osmino finala, na dosedanjih treh medsebojnih dvobojih v ligi prvakov pa so se z njimi vselej razšli z neodločenim izidom. Prav vse tekme v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini so bile izjemno napete in izenačene. Na zadnjem obračunu so bili Celjani tik pred zmago v Zlatorogu, a se jim je v končnici malce zalomilo in so ostali brez dveh točk. Ekipi sta se v tej sezoni pomerili tudi v regionalni ligi Seha, v mestu grofov pa so slavili gosti iz Belorusije, kjer igrata tudi dva Celjana - Vid Poteko in Simon Razgor. Za obe ekipi bo to sobotna tekma zadnja v ligi prvakov v tem koledarskem letu.

"Vsaka tekma v ligi prvakov je za nas pomembna, vsaka osvojena točka pa odločilna. Na gostovanje v Belorusiji ne gledamo nič drugače. Brest je ekipa, ki goji enake cilje kot celjska in razmišlja zgolj o zmagi. Zavedamo se njene moči in njene prednosti. Ena izmed glavnih je v širokem igralskem kadru igralcev iz vse Evrope, ki lahko igrajo različne sisteme igre v obrambi in napadu," je uvodoma dejal celjski strateg Branko Tamše in dodal: "Mi se moramo pripraviti in narediti vse, da bi dobili točko ali dve, to bi nam pred nadaljevanjem lige prvakov veliko pomenilo. Imamo kadrovske težave, določeni igralci so dolgo časa izven pogona in še lovijo občutke, to pa na tako pomembnih tekmah ni najboljše. Ne bomo jokali, naredili bomo vse, da se iz Belorusije vrnemo zadovoljni in veseli."


David Razgor je na zadnjih tekmah prevzel breme organizatorja igre in igra praktično brez oddiha. Zelo podobno bo tudi v Belorusiji, ko se zaveda, da je pred njim in ekipo zelo zahtevna naloga. "Pred nami je zelo pomembna tekma, lahko bi rekli da točke v obračunih z Meškov Brestom štejejo dvojno. Glede na lestvico so namreč naši neposredni tekmeci za napredovanje. Z njimi se zelo dobro poznamo, že letos smo se z njimi pomerili trikrat, štirikrat pa smo si nasproti stali tudi lani. Čaka nas torej znan tekmec, na katerega se moramo zelo dobro pripraviti in poizkušati tekmo taktično pripeljati do osvojenih dveh točk, kar bo pa vse prej kot lahko. Zavedamo se njihove moči in dejstva, da imajo tudi sami povsem enake načrte, a že večkrat smo pokazali, da smo sposobni odigrati in se boriti z vsako ekipo," je pred odhodom v Belorusijo dejal Razgor.

Pred slovenskimi podprvaki iz Velenja je izjemno pomembna tekma v manj ugledni skupini C. Ose bi si v primeru neodločenega izida v Hamletovi deželi zagotovo izborile nastop v dodatnih kvalifikacijskih tekmah za nastop v osmino finala lige prvakov. Drugo mesto v skupini bi osvojile tudi v primeru poraza, v tem primeru pa mora norveški Elverum premagati španski Ademar Leon. V primeru španske zmage na Norveškem in velenjskega poraza na Danskem bi drugo mesto osvojila španska zasedba zaradi boljše razlike v golih na medsebojnih tekmah.

Pred zadnjim krogom je Skjern zbral 14, Gorenje 12, Ademar Leon in Elverum po deset, Kadetten šest in Dinamo iz Bukarešte dve točki.

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike