stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 26.11.2017 18:55:13

Celje praznih rok proti Flensburgu

alesfevzer.com
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v devetem krogu lige prvakov v domačem Zlatorogu izgubili proti Flensburg-Handewittu s 27:30 (14:16). Celjane v naslednjem krogu prihodnjo soboto čaka obračun z beloruskim Meškov Brestom.

* Dvorana Zlatorog, sodnika: Dinu in Din (oba Romunija).
* Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Suholežnik 1, Marguč, Grošelj 2, Panjtar, Vujović, Kodrin 3, Jurečič 7 (4), Makuc 2, Anić 1, Dujšebajev 5, Mačkovšek 1, Mlakar, Dobaj, Bećiri 2, Razgor 3.
* Flensburg-Handewitt: Andersson, Mogensen 1, Svan, Wanne 4, Moller, Jeppsson 6, Steinhauser 6, Heinl, Zachariassen, Toft Hansen 3, Lauge Schmidt 4 (2), Klein, Karlsson, Mahe 2, Glandorf 4.
* Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 5 (4), Flensburg-Handewitt 2 (2).
* Izključitve: Celje Pivovarna Laško 8, Flensburg-Handewitt 12 minut.
* Rdeč karton: /.

Celjani so Flensburgu še drugič v sezoni morali priznati poraz, navkljub manjkajočim Luki Mitroviću, Jaku Malusu in Branku Vujoviću pa so se favoriziranim Nemcem dobro upirali. Flensburg je do zmage prišel v drugi polovici drugega polčasa, ko je pivovarjem zmanjkalo nekaj več zbranosti za presenečenje.

Celjani so se v prvem polčasu pogumno zoperstavili favoriziranemu Flensburgu, trenutno vodilni ekipi nemškega prvenstva. Nemci so na začetku tekme prišli do vodstva, domača ekipa pa je v prvih petih minutah imela nekaj težav v napadu, predvsem zaradi visoke in kompaktne gostujoče obrambe. A so pivovarji našli pot do gola, z raznovrstno igro so izkoriščali svoje priložnosti, predvsem s prodori na sedemmetrsko črto pa je domača vrsta prihajala do sedemmetrovk in z uspešno izvedenimi tudi držala stik s Flensburgom.



Imeli so celo priložnosti za vodstvo, a kar nekaj časa je trajalo, da so prišli do njega. Uspelo jim je v 24. minuti, ko je čez celo igrišče zadel David Razgor (11:10). Toda v končnici prvega polčasa se je v celjsko igro prikradlo nekaj nezbranosti, kar so izkušeni Nemci izkoristili. V 29. minuti so prvič na tekmi povedli z dvema goloma prednosti (15:13), dva zadetka sta ekipi delili tudi ob polčasu.

Začetek drugega polčasa je bil za pivovarje obetaven, saj so v 33. minuti izid poravnali (16:16.). Toda zatem se jim je ustavilo, gostujoči igralci pa so ponujeno zgrabili z obema rokama. Pet minut kasneje so prvič na tekmi povedli s tremi goli prednosti (20:17). Predvsem v obrambi Celjani niso bili pravi, svoje je nato dodal še vratar Mattias Anderson in posledično je Flensburg prišel do +4.

Nase je nato opozoril 17-letni Domen Makuc, ki je zadel dvakrat po vrsti in ob tem še vodil napad Celja, a po prestreženi njegovi podaji v 47. minuti so Nemci povedli s 25:20. Flensburg je še naprej izkoriščal ponujene priložnosti in prostor, ko je v 48. minuti zadel še Marius Steinhauser (26:20), se je tehtnica močno nagnila na gostujočo stran.

Vendar se Celjani niso predali. Daniel Dujšebajev je s tremi goli vrnil nekaj upanja svoji ekipi (23:26), Flensburg je spet pobegnil na +5, Celje se je še enkrat približalo na 25:28, tudi na 27:29 v zadnji minuti, a časa za kaj več je zmanjkalo.

Prvi strelec Celja in tekme je bil Jan Jurečič s sedmimi goli.

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike