Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

sta
sta
0 03.11.2017 16:53:44

Krimovke po zmago in napredovanje

www.alesfevzer.com
Rokometašice Krima Mercatorja bodo v soboto ob 15. uri na Kodeljevem igrale tekmo 4. kroga lige prvakinj. V skupini A bodo gostile poljsko Vistal Gdynio, ki so jo pred dobrim tednom v gosteh ugnale kar z 29:19. Nova zmaga bi jim že zagotovila nastop v drugem delu lige prvakinj.

Čeprav so izbranke Uroša Bregarja na Poljskem z dobro igro v drugem polčasu brez težav strle odpor poljske ekipe, pa Krimov trener poudarja, da bo treba tudi v soboto igrati na polno. "Veseli me to, da smo s Poljske prišli z dvema točkama, da smo pokazali, da smo kakovostnejši od Gdynie. Zelo dobro smo igrali v obrambi, bili agresivni, dobro smo jih analizirali in se nanje dobro pripravili," je na novinarski konferenci v Ljubljani uvodoma povedal Bregar.

"Je pa res, da ne maram takšnih tekem, kot je jutrišnja, ko že vsi vidijo, da morata točki ostati doma. Ne smemo si privoščiti katastrofe. Cel teden sem opozarjal ekipo, da se tekma začne z 0:0 in da je Gdynia odigrala dobro tekmo v 1. krogu proti Nykoebingu (21:27; op. STA). Še vedno je to zelo kakovostna zasedba, Katarzyna Janiszewska, Aleksandra Zych in Joanna Szarawaga pa zelo kakovostne igralke. Kot celota lahko z agresivno obrambo spet pridemo do zmage, prav z njo si lahko priigramo protinapade in s tem olajšamo pot do zmage," je še povedal Bregar.

Ta ima zavoljo poškodb kar nekaj preglavic s sestavljanjem ekipe. Po poškodbi še ni povsem nared novopečena slovenska državljanka Elizabeth Omoregie, ki bo sicer dobila nekaj minut igre (odvisno, kako bo z njenim kolenom), prav tako ima nekaj težav Lamprini Tsakalou, zagotovo pa ne bo poškodovane vratarke Amre Pandžić in dlje odsotne Tamare Mavsar.



Kljub vsemu Bregar vidi pot do novega slavja, ki bi pomenilo tretjo zmago v skupini in preboj v drugi del tekmovanja. "Zagotovo bomo spet energično igrali v obrambi, čeprav bo zunanja linija spet malce drugačna. Ampak tu je še tisti psihološki vidik. Kljub temu, da smo na prvi tekmi zmagali za deset golov, imamo mlajšo ekipo, ne tako zrelo in si ne želim, da bi prišlo do neprijetnih položajev, ki bi jih morali reševati v drugem polčasu. Želim si od prve sekunde čvrsto in agresivno obrambo z veliko prekrški, prekinitvami in posledično protinapad," je še pojasnil Bregar.

Po treh krogih imajo CSM Bukarešta, Nykoebing in Krim po štiri točke, Gdynia je še brez točk.

Tekmo bosta sodili Švedinji Maria in Safia Bennani.

Članki iz rubrike