stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
5 30.09.2017 21:13:32

ČAROBNO, IZJEMNO, FENOMENALNO! Celjski mladci ukradli šov Zormanu, Bombaču in Jancu!

alesfevzer.com/Jurij Kodrun
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 3. krogu skupinskega dela evropske lige prvakov danes na domačem igrišču premagali poljsko ekipo Vive Kielce.

* Dvorana Zlatorog, gledalcev 3000, sodnika: Kurtagić in Wetterwik (oba Švedska).
* Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Panjtar, Vujović 1, Jurečič 1, Malus 4, Razgor 1, Suholežnik, Marguč 6 (4), Mitrović 5, Kodrin 1, Makuc 1, Anić 3, Dušebajev 5, Mačkovšek 2, Mlakar, Bečiri 1.
* Vive Kielce: Szmal, Ivić, Jurecki 2, Dušebajev 3, Kus 1, Aguinagalde 5, Bielecki 2, Jachlewski 2, Štrlek 4, Janc 2, Lijewski, Jurkiewicz, Zorman, Mamić, Bombač, Đukić 5 (2).
* Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 4 (4), Vive Kielce 4 (2).
* Izključitve: Celje Pivovarna Laško 16, Vive Kielce 8 minut.
* Rdeči karton: Mačkovšek (43.).

Izbranci Branka Tamšeta so v minuli sezoni v svojem Zlatorogu uprizorili pravo senzacijo in po golu Luke Žvižeja v izdihljajih tekme na kolena položili tedanje branilce naslova lige prvakov, na današnjem dvoboju med slovenskimi in poljskimi prvaki pa so ponovili vajo ter svojo prednost v zmagah povišali na 6:1. Celjani so na tretji tekmi v elitni skupini B dosegli prvo zmago, pred tem so jih premagali tekmeci iz madžarskega Veszprema in danskega Aalborga, v nedeljo, 8. oktobra, pa jih čaka zahtevno gostovanje pri francoskem PSG.

V celjskem rokometnem hramu se je na dvoboju slovenskih in poljskih prvakov zbralo 3000 gledalcev, med njimi so bile tudi slovenske rokometašice, ki jih v nedeljo čaka druga kvalifikacijska tekma s Čehinjami za nastop na evropskem prvenstvu v Franciji 2018.

Celjani se niso ustrašili imenitnega tekmeca, tekmečevo prvo "petnajstminutno ofenzivo" in njihovo uvodno postavo - v njej sta bila tudi dva slovenska rokometaša Uroš Zorman in Blaž Janc - so zanesljivo odbili.



Izbranci Branka Tamšeta so še bolj učinkovito zaigrali v trenutkih, ko je sloviti gostujoči trener Talant Dušebajev v igro poslal svojo "drugo sedmerko", Celjani so tedaj zaigrali zares sijajno v obrambi in zelo učinkovito v napadu ter v 18. minuti povedli za tri gole (9:6).

A to je bil le uvod, Celjani so imeli vse do konca polčasa popoln nadzor nad imenitnimi poljskimi tekmeci, ki so se v Zlatorogu povsem izgubili, to velja tudi za njihovega sijajnega trenerskega taktika Dušebajeva, ki v najbolj kritičnih trenutkih sploh ni zahteval minute odmora. Celjani so to izkoristili na najboljši možni način in v 28. minuti povedli za šest golov (15:9), na veliki odmor pa odšli z lepo prednostjo štirih zadetkov (16:12).

Slovenski prvaki so v začetku drugega polčasa našli rešitev za tekmečevo obrambno postavitev 5-1, z goli krožnega napadalca Igorja Anića so držali prednost štirih golov iz prvega polčasa, nekaj zadrege je bilo, ko so jo spremenili na 6-0. Tedaj je malce zaškripalo v napadu, a tudi v obrambi, tako da so jih Poljaki v 36. minuti praktično ujeli (19:18).

A Celjani so tudi v nadaljevanju imeli tekmece "na povodcu", čeravno so v 43. minuti ostali brez pomembnega člena v centralnem bloku Boruta Mačkovška, ki je po tretji dvominutni izključitvi prejel rdeči karton. V 48. minuti so po golu Jake Malusa povedli za štiri gole (24:20) in Dušebajeva prisilili, da je zahteval prvo minuto odmora na tekmi.

Toda ta ni zaustavila celjskega naleta, le minuto kasneje je David Razgor povišal na 25:20. Celjani so uspešno prebrodili tudi obdobje med 50. in 52. minuto, ko so imeli dva igralca manj na igrišču, z goli Daniela Dušebajeva in Malusa so v 55. minuti še vedno imeli prednost štirih golov (28:24). V sami končnici so se jim Poljaki dobre tri minute pred koncem in po golu Janca približali na dva gola (28:26), a nato je vajeti igre vzel v svoje roke srbski organizator igre Luka Mitrović in s pravočasnimi goli poskrbel, da sta točki ostali v Zlatorogu.

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Gal Marguč s šestimi goli, po pet sta jih prispevala Luka Mitrović in Daniel Dušebajev.

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike