Mobilna verzija
šarac Odkrito.si

Miki Šarac in skrivnostna svetlolaska

transavia, letalo Svet24.si

Začelo se je s prdenjem, končalo z zasilnim ...

nazif mujić Svet24.si

Po trpljenju in revščini se je poslovil igralec ...

denar, pokojnine Svet24.si

Konec varčevalnih ukrepov za pokojnine

ženske spodnje hlače Najstnica.si

Skrivnost razkrita: Temu služi žepek na ...

Artur Štern Njena.si

Artur Štern se vrača!

tina maze2 Njena.si

Podrobnosti poroda Tine Maze

STA
STA

Gorenje odpravilo Dinamo

Niko Medved
seha-liga.com

Rokometaši velenjskega Gorenja so v tekmi 3. kroga regionalne lige Seha premagali srbski Dinamo iz Pančeva s 34:24 (18:11).

* Rdeča dvorana, gledalcev 500, sodnika: Gonzurek in Cindrić (oba Hrvaška).
* Gorenje Velenje: Ferlin, Zaponšek, Cehte 3, Medved 7 (2), Huseljić 5, Ovniček, Grebenc 2, Toskić 2, Drobež, Potočnik 5, Golčar 2, Markotić 1, Verdinek 4, Kleč, Tajnik 1, Pejović 2.
* Dinamo Pančevo: Petrović, Jandrić, N. Radovanović, Zujović 7 (3), Pilipović 1, Bunjevcević 1, Stojanović 3, Jelić 4, Mirković 1, Jovanović, Distol 1, Terzić, Barudžić 1, Slavuljica, Banduka 3, Šaponjić 2.
* Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 2 (2), Dinamo Pančevo 4 (3).
* Izključitve: Gorenje Velenje 8, Dinamo Pančevo 6 minut.
* Rdeči karton: /.

Velenjski rokometaši so po uvodnih porazih s tekmeci iz Celja in makedonskega Skopja prvič v tej sezoni okusili slast zmage v regionalnem tekmovanju in zanesljivo na kolena položili srbske podprvake iz Pančeva. Za izbrance nekdanjega hrvaškega selektorja in zdajšnjega trenerja Velenjčanov Željka Babića je bila današnja tekma generalka za nedeljski uvodni obračun v skupinskem delu evropske lige prvakov, ko v Rdečo dvorano prihaja španski Ademar Leon.

"Ose" so temelje za krstno zmago postavile že v prvi polovici tekme. Z zavzeto igro so v 13. minuti povedle s 7:3, nato pa postopoma večale svojo prednost in največ vodile za sedem golov. Velenjčani v drugem polčasu niso popustili niti za ped, kakovostna razlika med njimi in rokometaši iz predmestja Beograda je bila preveč očitna, na koncu so zasluženo in prepričljivo slavili z veliko prednostjo.

V velenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Niko Medved, ki je vseh svojih sedem golov dosegel v prvem polčasu, po pet golov sta dosegla Ibrahim Haseljić in Gregor Potočnik.

Slovenki podprvak bo naslednjo tekmo v ligi Seha igral v sredo, 20. septembra, ko bo gostoval pri hrvaškem Nexeju iz Našic.

Značke: rokomet , sta