požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 03.06.2017 20:50:06

Po dveh tesnih polfinalnih tekmah za rokometno lovoriko PSG in Vardar

Gorazd Škof odhaja v PSG.
psghand.fr
V finalu rokometne lige prvakov bosta v sezoni 2016/17 igrala pariški PSG in Vardar. Parižani so v današnjem prvem polfinalu zaključnega turnirja v Kölnu premagali madžarski Veszprem s 27:26 (11:11), makedonski Vardar pa je bil v drugem polfinalu boljši od Barcelone s 26:25 (13:12).

V prvem polfinalu so danes nastopili vsi štirje slovenski predstavniki, uspešnejši pa je bil vratar Gorazd Škof, ki se je s pariško ekipo PSG uvrstil v finale, potem ko je njegova zasedba premagala Veszprem Blaža Blagotinška, Dragana Gajiča in Gašperja Marguča s 27:26 (11:11).

Četverica Slovencev je parket dvorane Lanxess Arena preizkusila že v prvem obračunu polfinala na "final fouru" v Nemčiji; Gorazd Škof je kot drugi vratar ob Thierryju Omeyerju branil za PSG, Gašper Marguč, Dragan Gajić in Blaž Blagotinšek pa so nastopili za Madžare.

Na koncu je bil boljši vratar, njegovi soigralci pa so v razburljivi končnici ohranili mirne živce in roke ter se veselili zmage. Pri poražencih so se izkazali vsi trije slovenski igralci, ki so skupaj zbrali 11 golov za svojo ekipo (Blagotinšek 2, Gajič 4 in Marguč 5), kar pa na koncu vseeno ni bilo dovolj za veliki finale.

Izenačeno tekmo so v končnico z rahlo prednostjo pripeljali Parižani, potem ko je Gajič pred tem za znižanje in ohranjanje upov Veszprema mirno izkoristil še svoji zadnji sedemmetrovki (na tekmi je zadel vse štiri), z drugo je izid znižal na 25:26. A je potem Parižane rešil izkušeni maček Nikola Karabatić, ki je edini gol iz igre dosegel v 58. minuti za pomembno vodstvo 27:25.

Zatem je za Veszprem še znižal Lazslo Nagy, toda ob izključitvi je imel Veszprem težko nalogo, da bi v zadnje pol minute izsilil podaljšek. Madžarom ni uspelo, Parižani pa so se razveselili finala, ki ga je tako končno dočakala tudi počasi poslavljajoča se zvezdniška generacija njihovih zvezdnikov (vratar Thierry Omeyer, Daniel Narcisse, Luka in Nikola Karabatić).


Veszprem je tako še enkrat ostal brez možnosti za evropski naslov, lani je sicer prišel v finale, kjer pa ga je po preobratu premagala poljska ekipa Kielce.

Ob treh Slovencih je bil pri Veszpremu najboljši strelec Nagy s šestimi goli, na pariški strani pa sta izstopala Uwe Gensheimer in Mikkel Hansen s po sedmimi.

V popoldanski tekmi se je ponovila dramatičnost prve; tudi tu so odločale zadnje sekunde, na koncu pa so se največjega klubskega uspeha doslej razveselili Makedonci.

Ti so imeli vseskozi rahlo prednost, ob polčasu za gol, potem so vodili z 19:17 in 21:19. A Katalonci so jih lovili in ujeli, najprej pri 22:22, potem pa še pri 24:24 in 25:25 v zadnji minuti, ko je zadel Kiril Lazarov. Takrat je Vardarju za zadnji napad ostalo 20 sekund, makedonska ekipa pa po trenerjevi minuti odmora ni igrala na podaljšek, ampak je pogumno iskala pot do zmage. Našla jo je tri sekunde pred koncem tekme, ko je neubranljivo meril Luka Cindrić in Vardarju zagotovil zgodovinsko uvrstitev v finale lige prvakov.

Pri zmagovalcih je junak tekme Cindrić dosegel štiri gole, Alex Dušebajev in Ivan Čupić sta jih kot najbolj razpoložena zbrala po sedem. Pri poraženi Barceloni, ki bo tako ostala brez možnosti za deveti naslov, odkar ligo prvakov igrajo v tej obliki, pa je Lazarov končal pri šestih golih, Valero Rivera je dodal štiri.

Veliki finale PSG - Vardar bo v nedeljo ob 18. uri, tekma za tretje mesto Veszprem - Barcelona pa ob 15.15.

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike