bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

STA
STA
0 03.06.2017 18:05:23

Škof in PSG finalista lige prvakov, trije Slovenci le za tretje mesto

V Kölnu se odvija zaključni turnir rokometne lige prvakov. V prvem polfinalu so nastopili vsi štirje slovenski predstavniki, uspešnejši pa je bil vratar Gorazd Škof, ki se je s pariško ekipo PSG uvrstil v finale, potem ko je njegova zasedba premagala Veszprem Blaža Blagotinška, Dragana Gajiča in Gašperja Marguča s 27:26 (11:11).

Po današnji prvi polfinalni tekmi med Veszpremom in Paris St. Germainom se bosta popoldne ob 18. uri za drugo finalno vstopnico pomerila še Vardar Skopje in Barcelona.

Vsi slovenski predstavniki na "final fouru" v Nemčiji so danes nastopili že na prvi tekmi; Gorazd Škof je kot drugi vratar ob Thierryju Omeyerju branil za PSG, Gašper Marguč, Dragan Gajić in Blaž Blagotinšek pa so nastopili za Madžare.

Na koncu je bil boljši vratar, njegovi soigralci pa so v razburljivi končnici ohranili mirne živce in roke ter se veselili zmage. Pri poražencih so se izkazali vsi trije slovenski igralci, ki so skupaj zbrali 11 golov za svojo ekipo (Blagotinšek 2, Gajič 4 in Marguč 5), kar pa na koncu vseeno ni bilo dovolj za veliki finale. V nedeljo popoldne bodo igrali za tretje mesto s poražencem drugega polfinala.

Izenačeno tekmo so v končnico z rahlo prednostjo pripeljali Parižani, potem ko je Gajič pred tem za znižanje in ohranjanje upov Veszprema mirno izkoristil še svoji zadnji sedemmetrovki (na tekmi je zadel vse štiri), z drugo je izid znižal na 25:26. A je potem Parižane rešil izkušeni maček Nikola Karabatić, ki je edini gol iz igre dosegel v 58. minuti za pomembno vodstvo 27:25.

Zatem je za Veszprem še znižal Lazslo Nagy, toda ob izključitvi je imel Veszprem težko nalogo, da bi v zadnje pol minute izsilil podaljšek. Madžarom ni uspelo, Parižani pa so se razveselili finala, ki ga je tako končno dočakala tudi počasi poslavljajoča se zvezdniška generacija njihovih zvezdnikov (vratar Thierry Omeyer, Daniel Narcisse, Luka in Nikola Karabatić).

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike