Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 01.06.2017 15:26:31

Eden proti trem: kdo od Slovencev bo v Kölnu sedel na rokometni prestol?

vszi
Lanxess Arena v Kölnu bo konec tega tedna osmič gostila zaključne rokometne tekme v evropski ligi prvakov. Sobotna polfinalna para sta Veszprem - Paris St. Germain (15.15) in Vardar Skopje - Barcelona (18.00), slovenske barve pa bodo zastopali Gorazd Škof (PSG) ter Gašper Marguč, Dragan Gajić in Blaž Blagotinšek (vsi Veszprem).

Prvič v zgodovini zaključnih turnirjev četverice v Kölnu ne bo nastopila nemška ekipa. Rhein-Neckar Löwen je v osmini finala klonil pred domačim tekmecem Kielom, v četrtfinalu je bil za Flensburg-Handewitt usoden makedonski Vardar, za Kiel pa Barcelona. Že v polfinalu se obetata prava posladka, na prvem dvoboju si bodo na nasprotni strani stali bogati Parižani in lanski nesrečni osmoljenci finalnega dvoboja iz Veszprema, na drugem pa "rokometni tiger" iz makedonske prestolnice in najbolj uspešna zasedba v evropskih tekmovanjih iz Barcelone.

Za slovenske ljubitelje rokometa bo bolj zanimiva prva polfinalna tekma med Veszpremom in PSG. Obe ekipi sta v minulih letih neuspešno naskakovali rokometni Mont Blanc, obe pa sta navkljub velikanskim denarnim vložkom svojih pokroviteljev ostali praznih rok. V obeh taborih so prepričani, da je dozorel čas za njihovo končno zmago, predvsem to velja za Parižane, kajti nekateri njihovi igralci so že pošteno v letih: vratar Thierry Omeyer jih šteje že 40, Škof eno leto manj, Daniel Narcisse tri, "motor ekipe" Luka Karabatić in "letalec" Luc Abalo pa 33 oziroma 32 let. Negotov in razburljiv spopad se obeta trudi na drugi polfinalni tekmi. Obe ekipi sta svojo moč pokazali že v skupinskem delu tekmovanja in za nagrado izpustili izločilne dvoboje v osmini finala, v četrtfinalu pa izločili nemška predstavnika iz Kiela in Flensburga.

Na lanskem sklepnem turnirju se je najbolj imenitnega rokometnega naslova na stari celini veselila poljska zasedba Vive Tauron Kielce, ki je po pravem trilerju in prvovrstnem preobratu na kolena položila Veszprem. Poljski prvak je v tej sezoni močno razočaral, moštvo Uroša Zormana in Deana Bombača je izpadlo že v osmini finala, na kolena pa jo je položil nekoč slovensko obarvani francoski Montpellier, kjer zdaj igrata le še Vid Kavtičnik in Jure Dolenec. Slednji bo po tej sezoni zapustil eno najboljših francoskih ekip in kariero nadaljeval pri sloviti Barceloni, medtem ko Kavtičnik okreva po operaciji kolena.

* Spored zaključnega turnirja v Kölnu:


- sobota, 3. junij:
- polfinale:
15.15 Veszprem - Paris St. Germain
18.00 Vardar Skopje - Barcelona

- nedelja, 4. junij:
15.15 tekma za 3. mesto
18.00 finale

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike