Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 21.05.2017 16:28:58

Bezjak z Magdeburgom tretji v pokalu EHF

Rokometaši Magdeburga so v tekmi za tretje mesto na zaključnem turnirju evropskega pokala EHF premagali francoski Saint-Raphael po streljanju sedemmetrovk z 32:31 (27:27, 13:12). Ob 17. uri se bosta za prvo mesto pomerila gostitelj turnirja in branilec naslova Göppingen, za katerega brani slovenski vratar Primož Prošt, in Füchse iz Berlin.

Še deset sekund pred koncem rednega dela so bili nemški rokometaši pred minimalno zmago, vendar so v napadu izgubili žogo, v polprotinapadu pa je Daniel Melian Sarmiento z zadetkom z desetih metrov izid izenačil. Ekipi sta takoj pristopili k izvajanju sedemmetrovk, kjer pa je bil tragični junak prav španski rokometaš, saj je njegov strel vratar Jannick Green ubranil, vsi drugi izvajalci s črte sedmih metrov pa so bili uspešni. Med njimi tudi slovenski reprezentant Marko Bezjak, kar je bil tudi njegov edini zadetek za Magdeburg, ki je za zmago prejel 25 tisoč evrov.


Najboljši strelec Magdeburga je bil Yves Grafenhorst z 12 zadetki, dva manj je dosegel Šved Daniel Petterson, v ekipi Saint-Raphael pa je najbolj razpoložen Sarmiento s sedmimi zadetki.

V polfinalu je Magdeburg izgubil z Göppingenom z 29:33, Saint-Raphael pa je bil nemočen proti berlinskim lisjakom, ki so slavili s 35:24.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike