Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 02.04.2017 19:02:13

Ribničani končali mednarodno sezono

Grega Wernig
Rokometaši Rika Ribnice so v zadnji tekmi skupinskega dela evropskega pokala EHF na domačem igrišču izgubili proti danskemu Gudmeju z 31:36 (14:17).

Riko Ribnica je skupinski del drugega najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja končala s šestim porazom v nizu. Po dveh porazih proti nemškemu Füchseju iz Berlina in francoskemu Saint-Raphaelu jo je drugič v tej sezoni na kolena položila še danska ekipa iz Gudmeja. V četrtfinale sta napredovala nemški in francoski predstavnik, danski in slovenski pa sta končala nastope v pokalu EHF.

Izbranci domačega trenerja Roberta Beguša so znova slabo odprli tekmo in po trinajstih minutah igre zaostali za pet golov (4:9). V nadaljevanju so dvignili raven svoje igre in se v 22. minuti približali na dva gola zaostanka (10:12), na velik odmor pa se podali s primanjkljajem treh golov (14:17).


Ribničani so v začetku drugega polčasa ponovno zabredli v težave, Skandinavci so jim namreč v 37. minuti ušli na sedem golov (16:23). V nadaljevanju se niso predali, po bojeviti predstavi in na krilih glasnih domačih privržencev so deset minut kasneje več kot prepolovili visok zaostanek in znižali na 23:25, vendar jim je v prelomnih trenutkih dvoboja zmanjkalo moči in zbranosti, kar so zelo solidni Danci izkoristili in zanesljivo ubranili svojo prednost.

V ribniški ekipi je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Jan Grebenc z osmimi zadetki, medtem ko je Nik Henigman dosegel sedem golov. V danski zasedbi je blestel Tobias Moller z desetimi zadetki.

Riko Ribnica - Gudme 31:36 (14:17)
* ŠC Ribnica, gledalcev 1000, sodnika: Lindenbaum in Dor Laron (oba Izrael).
* Riko Ribnica: Klarič, Perovšek, M. Grebenc, Horvat, Fink 3, J. Grebenc 8, Knavs 1, Henigman 7, Skušek 2, Pahulje, Nosan 3, Kovačič 2, Kljun 1, Setnikar 2, Kulenović 2, Košmrlj.
* Gudme: Christensen, Mosel, Laen, Vest Kirkelokke 1, Lindenchrone 3, Jakobsen 2, Lonberg 3, Holst Jensen 5, Standgaard 2, Kronborg 1, Johannessen 5, L. Moller 4, T. Moller 10.
* Sedemmetrovke: Riko Ribnica 1 (1), Gudme 4 (4).
* Izključitve: Riko Ribnica 14, Gudme 8 minut.
* Rdeči karton: Jakobsen (31.).

Članki iz rubrike