Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 09.03.2017 15:39:20

Krimovke se nadejajo prve zmage v drugem delu lige prvakinj

alesfevzer.com
Rokometašice Krima Mercatorja v soboto čaka zadnja tekma v drugem delu evropske lige prvakinj.

V dvorani na Kodeljevem bodo ob 17. uri gostile tekmice iz danskega Ikasta, ki so Ljubljančankam neposredne tekmice v boju za mesto v četrtfinalu.

Izbranke Uroša Bregarja za četrtouvrščenimi Dankami v skupini 2 zaostajajo za dve točki, zato nujno potrebujejo prvi točki v drugem delu najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini, ob tem pa boljšo razliko med danimi in prejetimi zadetki na medsebojnih tekmah. Krimovke so v Ikastu klonile z 19:28, zato morajo v soboto za napredovanje slaviti zmago z razliko devetih golov, a ob tem gostje ne smejo doseči več kot 18 zadetkov. V nasprotnem primeru bo potrebna zmaga z desetimi zadetki razlike.


Na sobotni tekmi krimovke ne bodo nastopile v popolni zasedbi. Zaradi poškodbe kolena bo manjkala Laura Kamdop, vprašljiva pa sta nastope Tamare Georgiev in Ines Amon. Prva je zbolela, slednja pa je prejela močan udarec v koleno.

"Žal mi je, da v drugem delu lige prvakinj niti enkrat ne bomo nastopili v polni postavi. Naš prvi cilj bo, da zmagamo, glede na potek dogodkov pa bomo videli, ali je možna zmaga z desetimi goli. V vsakem primeru bomo morali prikazati zelo angažirano igro v obrambi. Izredno sem vesel, da smo na zadnji tekmi v Bukarešti dokazali, da smo v skoraj popolni zasedbi lahko konkurenčni vsakomur, ter, da je Krim še vedno ekipa, ki na igrišču pusti dušo in srce," je dejal ljubljanski trener Bregar, medtem ko je vratarka Miša Marinček dodala: "Želim si, da bi v soboto na Kodeljevem dosegle prvo zmago v drugem delu lige prvakinj. O drugem s soigralkami niti ne razmišljamo. Upam, da se bodo stvari 'poklopile' v našo korist. V športu je mogoče prav vse, potrebno je verjeti v to."

Na prvi medsebojni tekmi je bila pri Midtjyllandu s sedmimi zadetki najboljša Stine Jörgensen. Danka, ki igra na položaju leve zunanje igralke, je s 67 goli trenutno četrta najboljša strelka med evropsko klubsko elito. S 40 zadetki v sezoni ji sledi Norvežanka Veronica Kristiansen, na katero bodo morale biti krimovke še posebej pozorne, saj je zelo nevarna v nasprotnih napadih.

Značke: rokomet, ženske

Članki iz rubrike