Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 05.03.2017 19:23:35

Ribničani znova ostali praznih rok: Tokrat boljši Francozi

Arsen Perić
Rokometaši Rika Ribnice so v tekmi tretjega kroga skupinskega dela evropskega pokala EHF v Ljubljani izgubili proti francoskemu Saint-Raphaelu s 24:31 (12:15).

Rokometaši iz Ribnice so tretjič zaporedoma ostali praznih rok na velikem mednarodnem prizorišču, po uvodnih porazih v skupinskem delu drugega najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja na stari celini proti nemškemu Füchseju iz Berlina in danskemu Gudmeju so jih v kultni rokometni dvorani na Kodeljevem danes na kolena položili tudi tekmeci s francoske riviere. Ribniška ekipa bo v prihodnjem v soboto, 11. marca, gostovala pri Saint-Raphaelu. 


Hram slovenskega rokometa ni bil napolnjen do zadnjega kotička, a privrženci domače zasedbe - kar 500 jih je iz Ribnice z vlakom prišlo v Ljubljano - so svoje ljubljence navkljub slabšim rezultatom v zadnjem obdobju vseskozi glasno spodbujali. Izbranci Roberta Beguša so dokaj medlo odprli tekmo, visoka obramba gostov jim je povzročila kar velike težave, pa tudi igra v napadu ni bila tekoča. Že v zgodnjem obdobju tekme so zašli v težave, v 13. minuti so zaostali za tri gole (3:6), po primanjkljaju štirih golov (5:9) v 20. minuti pa je domača klop zahtevala minuto odmora. Beguševi nasveti so bili učinkoviti, tri minute kasneje so se približali na gol zaostanka (9:10). V naslednjih treh minutah so tudi njihovi tekmeci naredili delni izid 3:0 in jim znova ušli na štiri zadetke (9:13), na velik odmor pa so se Ribničani podali z zaostankom treh golov (12:15).

Igralci iz dežele suhe robe so bojevito odprli drugi polčas, takoj so se približali na gol zaostanka (14:15), prebudil se je tudi v prvem polčasu povsem nevidni Nik Henigman, ki je v uvodnih desetih minutah nadaljevanja dosegel tri zadetke. A njihova požrtvovalna igra ni bila poplačana, tekmeci iz Saint-Raphaela so se jim vse do konca tekme spretno izmikali in držali prednost od enega do petih golov. Ribničani so bili nekajkrat zelo blizu temu, da tekmo postavijo v začetno izhodišče, a vselej jim je nekaj zmanjkalo. V trenutkih, ko se je lomila tekma, so sprožili nekaj nenadzorovanih strelov, zastreljali sedemmetrovko ali naredili nepotrebno tehnično napako, dodatno pa jim je paral živce tudi srbski vratar Slaviša Đukanović. Francozi so vse njihove težave izkoristili in si najvišjo razliko priigrali ravno na koncu tekme (24:31).

Riko Ribnica - Saint-Raphael 24:31 (12:15)


Ljubljana: 
Dvorana Kodeljevo, gledalcev 1500, sodnika: Harabagiu in Stanescu (oba Romunija). 
Riko Ribnica: Klarič, Perovšek, Leban 2 (1), Fink 3, Grebenc 3, Knavs, Henigman 4, Skušek 2 (1), Pucelj 3, Pahulje, Nosan 3 (1), Kovačič 3, Kljun, Setnikar, Kulenović 1, Košmrlj. 
Saint-Raphael: Đukanović, Mathias, Krantz, Simicu 6, Sarmiento 7 (2), Lynggaard 1, Jurka 3, Caucheteux 9 (4), Stehlik, Vigneron, Trottet 1, Krakowski, Belin, Karalek 2, Hmam 2. 
Sedemmetrovke: Riko Ribnica 4 (3), Saint-Raphael 6 (6). 
Izključitve: Riko Ribnica 10, Saint-Raphael 6 minut. 
Rdeči karton: /. 
Značke: ribnica, rokomet

Članki iz rubrike