Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 04.02.2017 19:16:34

Krimovke prišle na gol zaostanka, potem pa ...

alesfevzer.com
Rokometašice Krima Mercatorja so v 2. krogu glavnega dela lige prvakinj doma izgubile proti CSM Bukarešti z 21:24 (9:14). Krimovke naslednja preizkušnja v tem tekmovanju čaka prihodnjo soboto na Danskem proti Midtjyllandu.

Dvakratne evropske prvakinje so v glavnem delu doživele še drugi poraz. Potem ko so bile povsem nemočne proti Györu, pa so danes kljub odsotnosti poškodovane Elizabeth Omoregie in bolne vratarke Miše Marinček dražje prodale svojo kožo. Imele so priložnost tudi za ugodnejši razplet proti branilkam naslova, toda napake so jim to preprečile. V skupini 2 so se Romunke tako četrtouvrščenemu Krimu približale na točko zaostanka, prehitel pa jih je Larvik z zmago proti Midtjyllandu.

Krimovke so tekmo slabo začele, v napadu so delale napake, izgubljale žoge, kar je romunska ekipa unovčila za hitro vodstvo s 4:0. Po Krimovi minuti odmora je nekdanja krimovka Linnea Torstensson še povečala prednost gostij (5:0). Domači klub je svoj prvi zadetek dosegel šele v deseti minuti, ko je za znižanje na 5:1 zadela Tamara Georgijev. Toda niti to ni prebudilo domače ekipe, ki je v 14. minuti po zadetku Majde Mehmedović zaostajala že s 3:9. Ista igralka je z levega krila v 18. minuti zadela že za 11:4. Po zaslugi nekoliko boljše obrambe so Ljubljančanke do 22. minute razliko zmanjšale na štiri zadetke, na glavni odmor pa so šle s petimi goli minusa.

kodeljevo af
alesfevzer.com
V uvodu drugega dela so razliko znižale na tri zadetke (11:14), a naleta niso unovčile. Romunke so stvari hitro postavile v zanje znova ugodnejši položaj, razliko spet povečale na pet zadetkov, nekdanja krimovka Carmen Martin pa je v 41. minuti zadela za 18:12. Sledilo je novo obdobje boljše igre Krima (tudi po zaslugi razpoložene rezervne vratarke Amre Pandžić), ki je imel kar nekaj priložnosti, da se približa le na tri zadetke, a jih nespametno zapravljal. V 49. minuti pa je Vesna Milanović-Litre le poslala žogo v mrežo za 17:20, takoj zatem pa še za 18:20. Nato je hrvaška krožna napadalka izsilila še sedemmetrovko, ki jo je Georgijeva unovčila za minimalen zaostanek (19:20). Ko so gledalci v dvorani začutili, da bi lahko prišlo celo do preobrata, pa so gostje znova zaigrale bolj zbrano in učinkovito, z golom dobro minuto pred koncem pa so pobegnile na nedosegljive tri zadetke razlike (23:20).


Krim Mercator – CSM Bukarešta 21:24 (9:14)

Ljubljana - Dvorana Kodeljevo. 1560 gledalcev. Sodnika: Pandžić in Mosorinski (oba Srbija).
Krim Mercator: Stefanišin, Marinček, Pandžić, Georgijev 5 (3), Benko 5 (1), Milanović-Litre 3, Abina, Jeriček 1, Hrnčič, Bajramoska 2, Zulić 1, Koren 2, Barič 1, Kamdop 1, Amon, Zrimšek.
CSM Bukarešta: Gullden 7 (3), Curea 1, Dache, Ayglon Saurina 2, Iordache, Bazaliu, Bradeanu, Torstensson 1, Martin 3, Manea 5, Niombla, Lobač, Mehmedović 5, Grubišić, Böhme Kristensen.
Sedemmetrovke: Krim Mercator 4 (4), CSM Bukarešta 3 (3).
Izključitve: Krim Mercator 4, CSM Bukarešta / minut.
Rdeči kartoni: -

Članki iz rubrike